Θα είναι σχεδόν καλοκαίρι, αλλά θα μοιάζει με φθινόπωρο. Στο περίπου. Αλλωστε, όλα στο περίπου δεν είναι σε αυτή τη χώρα; Ο καιρός, ειδικά τον τελευταίο μήνα, μας έχει μπερδέψει και όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό δεν είναι Μάιος, αυτό είναι Σεπτέμβρης, ίσως και Οκτώβρης. Όχι στη θερμοκρασία, αλλά στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο καιρός θα κυλήσει όπως και το τελευταίο διάστημα, με καλοκαιρία στην αρχή της ημέρας (να’ταν κι άλλη) και αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. Ομπρελίτσα, παιδιά.

Η καιρική αστάθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Ενώ θα ξεκινάμε με ηλιοφάνεια, τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά κανόνα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας ακόμα όμως και σε βουνά των νότιων – νοτιοανατολικών νησιών μας. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα θυμίζει άνοιξη. Μόνο αυτή τη θυμίζει, άντε και μερικές συναυλίες.

Στην Αττική, στα μέρη μας δηλαδή, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικά πρόσκαιρες καταιγίδες από αργά το απόγευμα κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Καλοκαιράκι λέμε. Μπορεί και όχι. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του meteo, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Βροχές θα εκδηλωθούν και στο νομό Αττικής ενώ στα βόρεια κυρίως τμήματά του υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά το μεσημέρι (12:00 – 15:00) και κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00 – 18:00) της Τετάρτης 24/05 ενώ με τα σύμβολα των κεραυνών σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απογευματινή θερμική αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα να «δείχνουν» ένα άστατο Σαββατοκύριακο. 

Πολύ καλά μας έχει πάει, κάτι σαν τις εκλογές -για κάποιους.