Διαβάσαμε τις θέσεις του κόμματος ΝΙΚΗ και νιώσαμε λες και βλέπαμε επεισόδιο του The Handmaid’s Tale. Στόχος τους είναι η επιβολή ένος τρόπου ζωής που θυμίζει εκείνο των Ταλιμπαν, επιβάλλοντας σε άνδρες και πολύ αυστηρότερα σε γυναίκες ,περιορισμούς στην καθημερινότητα και την ατομική εξέλιξη. Μιλάνε για την καλλιέργεια και προβολή ενάρετου τρόπου ζωής στους πολίτες, μέσα από την ζωντανή γνώση της ιστορίας μας και την ανάδειξη των καλών παραδειγμάτων. Θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μας το δημογραφικό. Ξεκάθαρο όραμά τους: ο μεγάλος και κυρίαρχος πληθυσμός γηγενών Ελλήνων στην πατρίδα.

Θεωρούν ότι η κρίση στην πατρίδα μας είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική. Επομένως και η έξοδος από την κρίση είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική. Και πώς λύνεται αυτό; Προτείνουν τη διατήρηση ικανού πληθυσμού στην ύπαιθρο. Φυσικά αγαπούν τους αρχαίους Έλληνες και θέλουν να κάνουμε οικοκυρικά στα σχολεία για να ξέρουμε πώς ράβεται ένα κουμπί. Και πώς αλλάζουμε μια λάμπα. θέλουν να έχουμε μαθήματα για πρακτική διαχείριση διαθεσίμων χρημάτων σε αγορές σούπερ-μάρκετ. Δεν ξέρουμε πώς είναι δυνατόν να μην έχουν μπει στη Βουλή με τέτοιες φαεινές ιδέες για την εκπαίδευση.  Πραγματικά κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για το YouTube και τα tutorials.  Ανακαλύψαμε κι ένα  βίντεο που κυκλοφορεί στο TikTok από μια προεκλογική συγκέντρωση μετά το Πάσχα, να προσεύχονται, έπειτα από σχετική παρότρυνση του προεδρείου, με το αναστάσιμο “Χριστός Ανέστη”. Θέλουν να αλλάξουν τους νόμους και να γίνει ένα νέο νομικό πλαίσιο προστασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή οποιασδήποτε άλλης γνωστής θρησκείας από ανοίκειες προσβολές και βλασφημίες. Ο Γέροντας Παστίτσιος μάλλον θα λιθοβοληθεί αν μπουν στη Βουλή. 

 

@spirosdelnorte

Έτσι ξεκινάει μια προεκλογική σύναξις του κόμματος ΝΙΚΗ …..Με προσευχή και την Παναγιά

♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano – ISAo

Και, για να μιλήσουμε και σοβαρά: θα θεσπίσουν την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της συλλήψεώς της. Οπότε ναι, θα έχουν δικαίωμα στα σώματα και τις επιθυμίες των γυναικών.