Όλα τα είδαμε σε αυτές τις εκλογές, το συγκεκριμένο όμως δεν το περιμέναμε. Ούτε να πιάσει 40% η Νέα Δημοκρατία περιμέναμε βέβαια αλλά εντάξει, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Το έπιασε όμως, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα ψάχνεται μετά το χθεσινό.

Και το ΜέΡΑ ψάχνεται, καθώς με τα πρώτα αποτελέσματα δεν μπαίνει στη Βουλή. Ελπίζει στις δεύτερες, όπως πολλοί άλλοι. Το ΚΚΕ, πάντως, είναι χαρούμενο καθώς βγήκε ενισχυμένο. Θα μας πείτε “γιατί ασχολείστε με αυτά τα δύο κόμματα” και δεν γράφετε και για τα υπόλοιπα. Θα σας πούμε.

Στην Ελβετία, το προπύργιο του καπιταλισμού, Κουτσούμπας και Βαρουφάκης τα “έσπασαν”, γι’ αυτό ασχολούμαστε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, το ΚΚΕ κατέγραψε επίδοση της τάξης του 13,59%, όταν το ποσοστό του πανελλαδικά βρίσκεται λίγο πάνω από το 7%.

Την ίδια στιγμή, και ο Γιάννης Βαρουφάκης φαίνεται ότι συγκίνησε τους Έλληνες που ζουν εκεί. Μπορεί το ΜΕΡΑ25 να μην κατάφερε να περάσει το κατώφλι του 3% στη χώρα μας, ωστόσο στην Ελβετία ονειρεύονται Δήμητρες, καταγράφοντας ποσοστά της τάξης του 11,36%. Και για τους δύο είναι ποσοστά-ρεκόρ. 

Όσο για τους υπόλοιπους;

ΝΔ: 43,39%
ΣΥΡΙΖΑ: 14,15%
ΠΑΣΟΚ: 5,40%
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: 4,28%