Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφίβολα το πρόσωπο του χθεσινού αποτελέσματος. Προφανώς, σε μια εκλογική διαδικασία ασχολείσαι πρωτίστως με τον νικητή, ιδίως από τη στιγμή που αυτός θα σε κυβερνήσει. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενος νικητής. Και έχει φτιάξει μια στέρεη και σαφή δομή στη Νέα Δημοκρατία, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσεις εκεί.

Στην προεκλογική διαδικασία ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ακολούθησαν μια ξεκάθαρη γραμμή, είχαν ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και εστίασαν στο 90% στο τι έκαναν στην 4ετία τους και στο τι θέλουν να κάνουν στην επόμενη 4ετία. Με υπερβολές ή όχι, δεν έχει σημασία. Αντιθέτως, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εστίασαν στο 99% της εκστρατείας τους στο τι έκανε η ΝΔ αυτά τα 4 χρόνια με παραμορφωτικό φακό και δεν παρουσίασαν επικοινωνιακά ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το πώς θα κυβερνήσουν τη χώρα εφόσον έβγαιναν πρώτοι, και έβαλαν μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα.

Υπάρχει επομένως ένα τεράστιο πεδίο σχολιασμού για τις άπειρες αστοχίες που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, αστοχίες που θα πρέπει, για τους ίδιους τουλάχιστον, να βρεθεί αν ήταν προϊόν επιθυμίας του Τσίπρα ή αν ο Τσίπρας πιάστηκε αιχμάλωτος στην δαιδαλώδη δομή που διέπει το κόμμα του. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται ο Τσίπρας δεν έχασε λόγω κακής προεκλογικής περιόδου, αλλά η συντριβή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πώς πολιτεύτηκε επί 4 χρόνια, τόσο εσωκομματικά όσο και πολιτικά.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews