Δεν είναι ώρα να αποφασίσουμε αν όλοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και σελέμπριτιζ αποφάσισαν συμμετοχή στις εκλογές του 2023 γιατί μας έκρυβαν τόσο καιρό πως πάνω από όλα είναι πολιτικά όντα. Είναι ώρα απλώς να διαβάσουμε τη λίστα με όλα “γνωστά ονόματα” δεν κατάφεραν να εκλεγούν και να μπουν στη Βουλή. Ούτε Μιθριδάτη, ούτε Σπύρο Μπιμπίλα, ούτε Μιχαλάκη από τα Εγκλήματα έχουμε τελικά και η ζωή προχωράει.

Διάβασε παρακάτω ποιοι (ας τους πούμε) σελέμπριτιζ δεν τα κατάφεραν τελικά σε αυτές τις εκλογές. 

Νέα Δημοκρατία

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης κατέβηκε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Ιωαννίων, αλλά δεν εξελέγη. Πρακτικά, συγκέντρωσε μόλις 2.105 ψήφους. Πρώτος σε σταυρούς ήταν ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 16.511 ψήφους. 

Η Νόνη Δούνια ήταν επίσης υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων. Ωστόσο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Πρώτοι στην Α’ Πειραιώς εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος. Ούτε ο Σταύρος Νικαλαΐδης (για τους “φίλους”, Μιχαλάκης από τα Εγκλήματα), που ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών. 

ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός Βουλής έμεινε και ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, μάλλον επιστρέφει στα Ημισκούμπρια. ΟΚ, σταματάμε. πάντως ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Ούτε ο Μάριος Αθανασίου εξλέξη στον Βόρειο Τομέα Β’ Αθηνών. Στηνη ίδια εκλογική περιφέρεια απέτυχε να εκλεγεί και η Άννα Χατζησοφιά. Ναι, η συνεριογράφος και συνεργάτιδα του Χάρη Ρώμα. 

ΚΚΕ

Ο Βαγγέλης Σερίφης, ή αλλιώς Dj Rico, ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής. Ούτε ο Διονύσης Τσακνής, ούτε η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, που κατέβηκε με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως τα είχε καταφέρει στις εκλογές του 2019. 

Ο Ψαραντώνης, που ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή. Επίσης, και ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, που είχε κατέβει με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Δυο ηθοποιοί, οι Χρήστος Βαλαβανίδης και Ηλίας Λογοθέτης, δεν κατάφεραν να εκλεγούν με το “Κίνημα Φτωχών”, ενώ με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής. 

Αντίθετα, στη Βουλή μπαίνουν η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης (βγήκε δεύτερη σε ψήφους, πίσω από την Κατερίνα Νοτοπούλου) και η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σεμίνα Διγενή, που ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ.