Οι πιο κρίντζι εκλογές που ζήσαμε είναι αυτές του 2023. Είδαν πολλά τα μάτια μας στο TikTok (το νέο μπαλκόνι) και θα θέλαμε να μην τα έχουμε δει. Ξέρουμε ότι πολλοί θα πάνε στον κουβά εξαιτίας της απλής αναλογικής και θα έχουμε δεύτερο γύρο σίγουρα μέσα στη ντάλα. Ακούσαμε σε όλα τα πάνελ να μιλάνε για την αδιευκρίνιστη ψήφο και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και καταλάβαμε πώς η νεανική ψήφος ήταν το στοίχημα που φαίνεται να το κέρδισε η αποχή. Είδαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καλεσμένους σε πρωινάδικα και παρακολουθήσαμε το πιο βαρετό debate όλων των εποχών (με εξαίρεση το κοντινό στην Παναγία Γκέισα). Κλειδιά για την πρωτιά παραμένουν οι συνταξιούχοι και η μεσαία (λέμε τώρα) τάξη. Και καταλάβαμε ότι ο Ανδρουλάκης έχει μπίφ και με τον Μητσοτάκη και με τον Τσίπρα. Αυτοί είναι, ξεκάθαρα.

Και επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν είμαστε όπως παλιά (τα ενοίκια, οι λογαριασμοί και τα ψώνια στου σούπερ μάρκετ έχουν κόστος ζωής Λονδίνου και όχι Αθήνας), αποφασίσαμε να πάμε εκεί που κανείς δεν τόλμησε. Να βρούμε τι ψηφίζουν οι ήρωες των αγαπημένων μας σειρών. Δεν ήταν μια εύκολη δουλειά αλλά κάποιος έπρεπε να την κάνει. Προσδεθείτε.

Κωνσταντίνου και Ελένης

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα που ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός με το νεοκλασικό στο Μαρούσι ψηφίζει ΝΔ. Ο Μάνθος Φουστάνος ήταν ξεκάθαρα ψηφοφόρος και λάτρης του (γυναικά) Ανδρέα Παπανδρέου. Φοβόταν ότι παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο του οι άπειρες ερωμένες του (η πληγή των επισυνδέσεων) Η Ελένη αν βγουν οι δημοσκοπήσεις σωστές  ίσως πάθει Τακαμούρι βλέποντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πέγκυ Καρρά ως ηθοποιός (απόφοιτος Λυκείου για τη ΝΔ) θα το ρίξει Κουτσούμπα δαγκωτο. Και η Ματίνα Μανταρινάκη ψηφίζει Ελληνική Λύση γιατί κάποιος υποψήφιος με το Βελόπουλο της έταξε γάμο. Ο Νικόλας ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δραστηριοποιείται μαζί και με άλλες δυνάμεις και ανένταχτους του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Εγκλήματα

Η Μαρία Καβογιάννη ως σεξεργάτρια και παιδί του λαού ξέρει ότι η ανατροπή έρχεται από τον λαό και το μοναδικό εργατικό κόμμα που μας έχει απομείνει. Η Σωσώ Παπαδήμα απέδειξε πώς θέλει να τρομάξει τα αστικά επιτελεία και όποιον άλλο μπορεί. Είναι μια αντισυστημική δύναμη και μάλιστα επικίνδυνη, ψηφίζει μονοκούκι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Αχιλλέας Μητρόπουλος πιστεύει πολύ στο σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ. Ναι, τι να πει κανείς. Ο Μιχαλάκης, κανείς δεν το περίμενε, αλλά ανήκει στη λαϊκή δεξιά. Αριστείδης και Μάχη, έχουν και το δίκανο εύκαιρο, ξέρουν σίγουρα ποιος είναι ο Βελόπουλος από τότε που έκανε τηλε-πωλήσεις. Η Φλώρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει την Έφη Αχτσιόγλου να έρθει με φόρα. Ο Παύλος θα ήθελε να ψηφίσει την Λατινοπούλου. Εδώ πίστευε ότι η Κορίνα είναι δασκάλα, το παιδί είναι βαρεμένο.

Δυο Ξένοι

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς είναι καθηγητής αρχαίου δράματος σε θεατρικό εργαστήρι, εννοείται ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Η Φλώρα Μπαρμπαρίτσα, δεν ξέρει καν ποια είναι τα άλλα κόμματα και θέλει να μιλάμε πρώτα για τους Έλληνες και να αισθάνεται ασφαλής. Για την Ντένη Μαρκορά το χρώμα είναι ένα, το πράσινο. Παντού. Η Ρωσίδα Μαρούσκα ξέρει ότι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι οι κομμουνιστές που της ταιριάζουν. Η Μαρίνα είναι σαρακατσάνα από την Μακεδονία, ψηφίζουν οικογενειακώς ΝΔ, είναι όμως καραμανλικια, τίμια δεξιά. Ο Πέτρος Σταύρου αγαπά τα χίπικα πουκάμισα του Γιάνη.

Maestro

Ο Ορέστης είναι σοσιαλιστής, προοδευτικός άνθρωπος και φεμινιστής. Ξεκάθαρα το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Η Μαρία σε κάθε σειρά που παίζει είναι ΚΚΕ. Απορούμε γιατί έλειπε από το κάλεσμα του Κουτσούμπα για τσίπουρα. Η Κλέλια είναι στη φάση της επανάστασης και για να νευριάσει  τους γονείς της θα ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Φάνης είναι μάλλον παιδί του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας, βγάζει μάτι. Ο Μιχάλης, ο δόλιος ο γιατρουδάκος είναι εντελώς ΣΥΡΙΖΑ. Η γιαγιά είναι η ψήφος των απογοητευμένων και το δίνει για σπάσιμο στην Ελληνική Λύση. Ο Χαράλαμπος πέθανε, άλλη μια χαμένη ψήφος για την Λατινοπούλου. Ο Αντώνης είναι Μερα25, δεν ξέρει γιατί.