«Η χώρα προετοιμάζεται για τις γενικές εκλογές με τους πολιτικούς αρχηγούς να χρησιμοποιύν το TikTok και το YouTube για να προσελκύσουν αυτό που θα μπορούσε να είναι μια δημογραφική ομάδα-κλειδί», σημειώνει δημοσίευμα του Guardian αναφορικά με την εκστρατεία των Ελλήνων πολιτικών που προσπαθούν να επηρρεάσουν την κοινή γνώμη μέσω των κοινωνικών πλατφορμών.

Με χαρτακτηριστικότερη την περίπτωση του TikTok, μια και οι προσπάθειες των πολιτικών αρχηγών εστιάζουν και στην προσέγγιση των νέων, ορισμένοι εκ των οποίων ψηφίζουν ακόμα και για πρώτη φορά, είναι προφανές ότι γίνεται λόγοις για πληθυσμιακή ομάδα που θα διαμορφώσει σε αξιόλογο βαθμό το αποτέλεσμα, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς το ποσοστό αναποφάσιστων που εμπεριέχει.

Απόδειξη, το παράδειγμα του ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου που προσεγγίζει μια 17χρονης η οποία λέει «Ελπίζω να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Δεν έχω αποφασίσει ποιον θα ψηφίσω. Προσπαθώ να παρακολουθώ τις ειδήσεις για να μπορέσω να πάρω μια απόφαση, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρη ότι θα έπρεπε να μου έχει δοθεί αυτό το δικαίωμα σε αυτή την ηλικία. Θα ήθελα να ήμουν λίγο πιο ώριμη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.