«Για wine tasting στη Σπηλιά». Αυτό ήταν το πρώτο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από το πρόγραμμα που είχα μπροστά μου. Ποια σπηλιά, αναρωτήθηκα και γιατί επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σημείο ώστε να ενεργοποιηθούν οι γευστικοί μας κάλυκες από τις τανίνες; Λίγες ώρες αργότερα, όταν βρέθηκα μπροστά από αυτή και ενώ πίσω μου η θάλασσα δημιουργούσε την τέλεια αντίθεση, κατάλαβα.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή και ας γυρίσουμε πίσω το χρόνο, αφήνοντας τις όμορφες αναμνήσεις μας από την εμπειρία μας στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, να ανέβουν στον αφρό του μνημονικού μας. Χρησιμοποιώ πληθυντικό διότι δεν ήμουν μόνος, είχα μαζί μου μια καλή, μεγάλη παρέα συναδέλφων που έκανε το ταξίδι στον Άγιο Νικόλαο ακόμα καλύτερο.

Ραντεβού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όλοι στην ώρα μας, με μικρές βαλίτσες και backpack, έτοιμοι για το σύντομο αεροπορικό μας ταξίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από το Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο και από εκεί στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay -τρία απλά βήματα με λίγα λόγια. Μέχρι εδώ όλα καλά, στη συνέχεια όμως έγιναν όλα ακόμα καλύτερα. 

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο συνδυάζει την Κρητική παράδοση και κληρονομιά με το σύγχρονο design, καθιστώντας το ένα ακαταμάχητο προορισμό για τον ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει και να αφεθεί στην μαγεία του νησιού, στέκεται περήφανο ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το ευφορικό Κρητικό Πέλαγος, με νέες πολυτελείς εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Στις υπηρεσίες, προσωπικά, αν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι, θα έβαζα και την κρητική φιλοξενία που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο ανανεωμένο Wyndham Grand Mirabello, ήταν εκπληκτική. Μα φυσικά και μας υποδέχτηκαν με ρακί (και απίθανους χυμούς) οι άνθρωποι του ξενοδοχείου, κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα, έτσι δεν είναι;

Και αφού πρώτα παίρνουμε τον χρόνο μας και απολαμβάνουμε την εικόνα που προσφέρει ο κόλπος Μιραμπέλλου, έρχεται αυτή η λυτρωτική και όμορφη στιγμή που αφήνεις τα πράγματά σου στο δωμάτιο. «Τι δωμάτιο», θα μου πείτε. Σωστά. Μετά το ταξίδι Αθήνα-Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος, ξεκινάει το πραγματικό ταξίδι μοναδικών εμπειριών και ανέσεων στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, με τη διαμονή σε ένα από τα 318 πολυτελή δωμάτια, ιδιωτικές βίλλες και μοναδικά μπανγκαλόου, πολλά από τα οποία με private pool, ιδανικά σχεδιασμένα για οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες. 

Ευρύχωρο, με bohemian chic αισθητική, παραδοσιακά μοτίβα στον εσωτερικό χώρο, χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος και το πλούσιο φυσικό τοπίο, το δικό μου μπάνγκαλόου με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ποια ήταν η πρώτη, αντανακλαστική μου κίνηση; Άνοιξα την βαλίτσα μου, φόρεσα το μαγιό μου και βούτηξα στην πισίνα η οποία με περίμενε πίσω από τις κουρτίνες. Ελάτε τώρα, όλοι το ίδιο θα έκαναν στη θέση μου. Στα του φαγητού, επειδή όπως και να το κάνουμε είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πώς θα περάσουμε στις διακοπές μας, υπάρχουν πλούσιες επιλογές όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθείτε από το ξενοδοχείο. Όχι, αλήθεια, δεν χρειάστηκε να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να περπατήσουμε εκτός, τα είχαμε όλα μπροστά μας, πίσω μας, δεξιά μας. Ας μην συνεχίσω, καταλάβατε τι θέλω να πω: Είναι το γνωστό “A Zeus experience”.

Η ZEUS International Hotels & Resorts, η οποία συνεργάζεται με την αλυσίδα Wyndham Hotels, δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για
κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα. Επίσης, η ZEUS, εμπνέεται από την κουλτούρα κάθε τόπου για να προσφέρει ζεστή και ανεπιτήδευτή φιλοξενία (όπως αυτή που απολαύσαμε εμείς) που αναδεικνύει την κάθε στιγμή, προσφέροντας ονειρική διαμονή δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα βουνά, στις όχθες μιας ήσυχης λίμνης ή στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης. 

Η μέρα στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Αmalthea, που υμνεί τη μεσογειακή κουζίνα και την Κρητική γαστρονομική παράδοση μέσα από πλούσια μπουφέ. Μπορεί να ήμουν στην Κρήτη, τίμησα όμως και με το παραπάνω αυτό που αποκαλούμε «English breakfast». Είπαμε, ο πρωινός μπουφές είχε πραγματικά τα πάντα. 

Το μεσημέρι μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα που συνθέτουν το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην Κρητική παράδοση στο πιο παραδοσιακό και ρουστίκ εστιατόριο του ξενοδοχείου, το Καφενείον. Εμείς το επισκεφτήκαμε το βράδυ και εκεί, μας περίμενε μια έκπληξη. Δεν εννοώ μόνο τα γευστικά συκωτάκια που δοκιμάσαμε (ήταν η αποκάλυψη!), αλλά τους κρητικούς χορούς στους οποίους πήραμε μέρος. Δεν γίνεται και διαφορετικά, το να χορέψεις σε ένα τόσο ωραίο περιβάλλον μοιάζει νομοτελειακό.

Δεν τελειώσαμε εδώ.

Για εύγευστα πιάτα με τρυφερό ψητό κρέας, παρέα με το καλοκαιρινό αεράκι υπάρχει το Bay Grill πάνω στη παραλία του ξενοδοχείου ενώ για τους λάτρεις των μεσογειακών σπεσιαλιτέ με μια πινελιά ανεπιτήδευτου fine dining, υπάρχει το Elia A La Carte Restaurant που εκτός από την όρεξή σου, παίζει και με το μάτι σου λόγω της θέας.

Κεφάλαιο Free Time: Διακοπές και χαλάρωση πάνε μαζί οπότε στην πρόταση «τι θα έλεγες για μασάζ;», η απάντησή μου ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Χαλάρωσα, σχεδόν κοιμήθηκα (πού να έκανα και yoga), στη συνέχεια όμως ενημερώθηκα πως, εκτός από μασάζ, yoga και θεραπείες σπα, υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά ακόμη που θα μπορούσαν να με ξυπνήσουν ή και να με χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο, γιατί όχι; Η μέρα σβήνει με δροσερά cocktails και μουσική ή με ποτό και ναργιλέ στο Shisha Patio, χαλαρώνοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολύχρωμες μαξιλάρες κάτω από τον έναστρο Κρητικό ουρανό. 

Κάτω ακριβώς από τον ίδιο έναστρο ουρανό, θα βρει κανείς και την Σπηλιά (πανέμορφη εντός και εκτός) για wine tasting. Εκπληκτική εμπειρία, πλούσια σε γεύση κρασιά και, επειδή στο 2023 ζούμε, υπέροχη για να γεμίσετε το Instagram σας με φωτογραφίες της. Και μιας και μιλάμε για free time, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay αποτελεί θαλάσσιο καταφύγιο για τους περιπετειώδεις ναυτικούς χάρη στην σύγχρονη μαρίνα του. Οι επισκέπτες μπορούν από εδώ να προσεγγίσουν τις πανέμορφες ακτές της Κρήτης είτε να νοικιάσουν ένα σκάφος για τις εξορμήσεις τους στην περιοχή. Εμείς επιλέξαμε την Σπιναλόγκα, για την ακρίβεια κλείσαμε με αυτή το ταξίδι μας στην Κρήτη πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα. 

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπαμε μόλις πατήσαμε το πόδι μας στην πρωτεύουσα; To κλασικό «πώς πέρασαν τόσο γρήγορα αυτές μέρες;». Έτσι δεν λέμε πάντα όταν περνάμε ωραία και ποιοτικά;