Βασικά, θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα ύμνο για το West Wing και να αποφεύγαμε τις λίστες. Είναι ίσως η πιο σημαντική σειρά  για όλα εκείνα που συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο και δεν μαθαίνουμε σχεδόν ποτέ.  Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές που έγιναν ποτέ, ακολουθώντας τις ζωές στελεχών, συμβούλων και άλλων πολιτικών που εργάζονται στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Αυτή  έθεσε ψηλά τον πήχη για όλες τις πολιτικές τηλεοπτικές σειρές που ακολούθησαν.

Borgen

Πρωταγωνίστρια η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Με σκάνδαλα για πολιτικούς που χρεώνουν στο λαό δωράκια για τις γυναίκες τους. Μεγαλοδημοσιογράφος που έχει μια στενή σχέση με το ποτό. Η πρωταγωνίστρια κυκλοφορεί με ποδήλατο. Πόσα επεισόδια από το Borgen μπορώ να δω σε μια μέρα; Μια συγκλονιστική αλληλουχία γεγονότων φέρνει την Μπιργκίτε Νούμπορ στην πρωθυπουργία της Δανίας ως την πρώτη γυναίκα ηγέτη της χώρας της. Το “Borgen” είναι δημιούργημα των παραγωγών της αστυνομικής σειράς “The Killing”. Borgen  είναι το παρατσούκλι του κτηρίου τη δανέζικης Βουλής,είναι το ανεπίσημο όνομα του Ανακτόρου Κρίστιανσμποργκ, που περιλαμβάνει τους τρεις τομείς της Δανέζικης κυβέρνησης.Το λες και σκανδιναβικό πολιτικό θρίλερ. Ο Πίλου Άσμπεκ, από το Game of Thrones είναι τεράστιο asset. Η Μπιργκίτε είναι μια ιδεαλίστρια που γίνεται αναπάντεχα πρωθυπουργός. Το δεξί της χέρι είναι ο Κάσπερ Γιουλ, ως spin doctor. Kάνει επίσης εξαιρετική δουλειά στο να απεικονίζει γυναίκες στην εξουσία και να δείχνει πώς οι χαμηλών τόνων κακοί στους διαδρόμους της εξουσίας τείνουν να δυσκολεύουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

House Of Cards

Προδομένος από τον Λευκό Οίκο, ο πολιτικός Φρανκ Άντεργουντ ξεκινά έναν αδίστακτο αγώνα με στόχο την εξουσία. Όπλα του ο εκβιασμός, η αποπλάνηση και η φιλοδοξία. Όταν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος δεν τηρεί την υπόσχεσή του, ο Φρανκ και η Κλερ αποφασίζουν να σπάσουν όλες τις συμμαχίες και να πετάξουν τους κανόνες από το παράθυρο. Το House of Cards ήταν μια από τις πρώτες πρωτότυπες σειρές του Netflix που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα. Ο αδίστακτος και επίμονος Φρανκ Άντεργουντ και η εξίσου χειριστική και φιλόδοξη σύζυγός του Κλερ διασχίζουν την Ουάσιγκτον, ανεβαίνοντας τη σκάλα στην εξουσία. Βασισμένη στην ομώνυμη μίνι σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου, η αμερικανική έκδοση προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια της απληστίας και της διαφθοράς στην αμερικανική πολιτική σκηνή. H σειρά του BBC υπήρξε μια από τις πιο συναρπαστικές αποδομήσεις της βρετανικής πολιτικής. Το 2017, ο Σπέισι απολύθηκε από το House of Cards για κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση. Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας αηδιαστικός άνθρωπος, αλλά η υποκριτική του ικανότητα είναι αψεγάδιαστη.

Veep

H αφρόκρεμα της πολιτικής σάτιρας. To Veep είναι πραγματικά η πιο αστεία αμερικανική πολιτική σειρά που υπάρχει εκεί έξω. Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους είναι υπέροχη, κολλημένη σε ένα γραφείο ακριβώς απέναντι από το πιο ισχυρό άτομο στον κόσμο, όπου δελεάζεται καθημερινά με την υπόσχεση πρόσβασης στην εξουσία. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Emmy για τον ρόλο της ως Selina Meyer. Σκεφτείτε τον Απρίλιο του 2012, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το Veep, πιστεύαμε ότι κάποτε θα βγούμε από την κρίση. . Προφανώς, δεν είναι πολιτικά ορθό.  Τι μας δίδαξε; Ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική είναι όλοι είναι εθισμένοι στην πολιτική απλά γιατί γουστάρουν την εξουσία. Η τεράστια δυσλειτουργία αυτής της ομάδας χαρακτήρων ήταν ο λόγος ύπαρξης του Veep .

Anatomy of a Scandal

Η Σόφι είναι μια ρομποτική ξανθιά κερατωμένη μητέρα που ζει σε επαύλεις και λέει στις φίλες της ότι μετά από τόσα χρόνια κάνει ακόμη παθιασμένο σεξ με τον άντρα της, επιλέγοντας να αγνοεί την πραγματικότητα. Ο άντρας της είναι από αυτούς τους πολιτικούς που την πέφτουν σε νέες γυναίκες και νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν εξωσυζυγικό σεξ χωρίς πραγματικά να ρωτάει τις γυναίκες γύρω του αν συναινούν. Από τη ζωή βγαλμένα. Υπάρχει το θέμα της συναίνεσης αλλά το περνάνε όπως το top coat η τεχνίτρια νυχιών. Θέλει προσπάθεια να την παρακολουθήσεις αυτή τη σειρά. Ειδικά όταν βλέπεις σκηνές σαν εκείνη που ο Υπουργός κατηγορείται για βιασμό και ο σκηνοθέτης τον βάζει να ίπταται στον αέρα και να πέφτει σιωπηλά στο έδαφος. Σε έξι επεισόδια ξετυλίγεται η δικαστική υπόθεση αλλά και η αλήθεια για το σκάνδαλο.

Designated Survivor

O Γραμματέας Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης που γίνεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Η μοίρα της Αμερικής βρίσκεται στα χέρια ενός αξιωματούχου χαμηλού επιπέδου, αφού μια επίθεση στην Ουάσιγκτον αποδεκατίζει την κυβέρνηση σε αυτό το συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ. Ξαφνικά, στη νέα του θέση εξουσίας, ο Κέρκμαν αγωνίζεται να κρατήσει τη χώρα από το να διαλυθεί στο χάος και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του κανονικότητα, χωρίς να γνωρίζει τι φρέσκια φρίκη μπορεί να περιμένει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν κάποιος ηθοποιός ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να διαδέχεσαι κάποιον σημαντικό, αυτός είναι ο Κίφερ Σάδερλαντ.

The Good Wife

Όταν ένα πολύ δημόσιο σεξουαλικό σκάνδαλο και η πολιτική διαφθορά οδηγεί τον σύζυγό της, Πίτερ, στη φυλακή, η Αλίσια (στο ρόλο η βραβευμένη με Emmy Julianna Margulies) πρέπει να ξεπεράσει την ταπείνωση και την προδοσία και να αναλάβει την ευθύνη για την οικογένειά της. Συνεχίζει την καριέρα της ως δικηγόρος υπεράσπισης . Η Αλίσια αφού πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τη φυλάκιση του συζύγου της. Το «The Good Wife», που προβλήθηκε στο CBS από το 2009 έως το 2016, είναι ένα από τα καλύτερα δικαστικά δράματα της σύγχρονης εποχής. Στην πραγματικότητα ήταν μια σειρά που ρωτούσε συνεχώς «πόσα θέλετε να μάθετε για την αλήθεια». Είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε και να παραδεχτούμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη ζωή; Η απάντηση ήταν ότι είμαστε όλοι αδύναμοι, ιδιοτελείς και ανέντιμοι.

The Diplomat

Τίμιο binge watching εξαιτίας της Κέρι Ράσελ. Βασικά, εξαιτίας της Ντέμπορα Καν, που ήταν παραγωγός και σεναριογράφος του Homeland και του West Wing. Άρα, ξέρει πώς να κάνει καλή τηλεόραση. Και υπέροχα πολιτικά δράματα. Η Κέρι Ράσελ/Κέιτ στο Diplomat είναι μια γυναίκα λίγο πριν τα 50 που έχουν δει πολλά τα μάτια της. Έχει την καριέρα της ως αξιωματούχος στο διπλωματικό σώμα και ξέρει πώς να κλείνει τις δουλειές στη Μέση Ανατολή. Έχει κι έναν (παροπλισμένο) σύζυγο που πιστεύει ότι τα κάνει όλα καλύτερα από εκείνη. Και τον χωρίζει. Προσπαθεί τουλάχιστον. Γιατί ο Χαλ είναι χαρισματικός και σκορπάει τη γοητεία του  άμα τη εμφανίσει . Είναι αυτό που λένε οι Βρετανοί “captivating”. Σαγηνευτικός, γοητευτικός, νάρκισσος. Είναι ο παίχτης που έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα σε ξελογιάσει. Ε, την κούρασε αυτό. Δεν είναι μιλένιαλ η κοπέλα, είναι 50αρα. Η  Κέιτ Γουάιλερ έχει χτίσει μια εντυπωσιακή καριέρα αλλά επισκιάζεται εδώ και καιρό από εκείνη του συζύγου της Χαλ ( Ρούφους Σουλ ).

Μια έκρηξη σε ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο δημιουργεί μια νέα κρίση, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και πυροδοτώντας κάθε είδους εντάσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Ιράν, το οποίο θεωρείται ύποπτο για την πραγματοποίηση της επίθεσης. H Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο ως νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα που κάνει το ζέσταμά της για το ρόλο της VP (Αντιπροέδρου).

Parks and Recreation

Αυτό το πολιτικό mockumentary των Greg Daniels και Michael Schur έφερε τους θεατές στη μικρή πόλη Pawnee της Ιντιάνα, όπου η Amy Poehler πρωταγωνίστησε ως η αιώνια αισιόδοξη Leslie Knopes, αναπληρώτρια διευθύντρια του Pawnee Parks and Recreation Department. Ο Chris Pratt έπαιζε στη σειρά, όπως και ο Aziz Ansari και η Aubrey Plaza. Ο συνάδελφος της Λέσλι, Τομ Χάβερφορντ, που χαίρεται να εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος, είναι τόσο πιθανό να υπονομεύσει τις προσπάθειές της όσο και να τη βοηθήσει, ενώ το αφεντικό της, Ρον Σουάνσον, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην κυβέρνηση σε οποιαδήποτε μορφή, παρόλο που είναι και ο ίδιος γραφειοκράτης. Το Parks and Rec συγκρίνεται συχνά με το 30 Rock, που φτιάχτηκε από την καλύτερη φίλη της Poehler, την Tina Fey. Η Leslie Knope πιστεύει ότι αν παραμείνει καλή στη δουλειά της και δουλέψει με εμμονή σκληρά, μια μέρα θα λάβει το τηλεφώνημα – και θα ανέβει στον Λευκό Οίκο.

White House Plumbers

H ιστορία της διάρρηξης του Γουότεργκεϊτ με επίκεντρο τους ίδιους τους διαρρήκτες. Αυτή η mini σειρά πέντε επεισοδίων φαντάζεται την παρασκηνιακή ιστορία του πώς οι πολιτικοί σαμποτέρ του Νίξον, Ε. Χάουαρντ Χαντ (Γούντι Χάρελσον) και Γκόρντον Λίντι (Τζάστιν Θερού), ανέτρεψαν κατά λάθος την προεδρία που προσπαθούσαν με ζήλο να προστατεύσουν. Ρίχνει φως στη λιγότερο γνωστή σειρά γεγονότων που οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην αμερικανική ιστορία. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί κακοί στο Γουότεργκεϊτ;

A Very English Scandal

Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ηθοποιό Χιου Γκραντ και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το “A Very English Scandal” αφηγείται την ιστορία του Τζέρεμι Θορπ, ενός μέλους του Κοινοβουλίου που, το 1979, δικάστηκε και αργότερα αθωώθηκε για συνωμοσία για τη δολοφονία του πρώην εραστή του. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, ο Θορπ είναι ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος, ο νεότερος επικεφαλής πολιτικού κόμματος τα τελευταία 100 χρόνια. Όμως κρύβει μια σχέση με έναν άντρα σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη. Όταν ο Σκοτ (Μπεν Γουίσο) ​​απειλεί να αποκαλύψει την υπόθεση, ο Θορπ αποφασίζει για ένα σχέδιο δράσης που τελικά αποκαλύπτει το σκάνδαλο και οδηγεί σε μια στιγμή καμπής στη βρετανική κοινωνική και πολιτική ζωή, φωτίζοντας το επίπεδο των σκοτεινών μυστικών και των συγκαλύψεων στο βρετανικό κατεστημένο.