Δεν είναι εύκολη δουλειά αυτή του τυλιχτή. Το να είσαι μπροστά από υψηλές θερμοκρασίες την ώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται ήδη στα ύψη λόγω του καλοκαιριού, κάνει τη ζωή σου δύσκολη. Αλλά υπάρχουν σουβλατζίδικα που βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ώστε να σε κάνουν να νιώσεις λίγο καλύτερα. Ένα τέτοιο σουβλατζίδικο, για παράδειγμα, υπάρχει στη Μύκονο

Η αγγελία, λόγω του μισθού, έγινε σύντομα viral και κάτι μας λέει ότι το Νησί των Ανέμων θα γεμίσει με τυλιχτές. Και είναι λογικό. Ο εργοδότης εμφανίζεται να προσφέρει μισθό 3.600 ευρώ και, σύμφωνα πάντα με την αγγελία, η θέση αφορά «τυλιχτή με εμπειρία» για «εστιατόριο με σουβλάκι στη Μύκονο». Η αμοιβή είναι της τάξης των 10 ευρώ την ώρα με συνολική αμοιβή 3.600 ευρώ τον μήνα η οποία, πάντως, είναι και «συζητήσιμη», γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί αυτή να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. 

Not bad.

«Τυλιχτής με εμπειρία ζητείται για εστιατόριο με σουβλάκι στη Μύκονο και αποδοχές 10 ευρώ την ώρα, αμοιβή 3.600 ευρώ, συζητήσιμη, πλήρης απασχόληση, αορίστου χρόνου, ελάχιστη εργασιακή εμπειρία: 24 μήνες, 12:00-22:00».

Πάντως, δεν την λες και εύκολη δουλειά. Οι τουρίστες λατρεύουν το souvlaki.