Έχεις τερματίσει όλο το περιεχόμενο σε Netflix και Disney+ και αναρωτιέσαι που υπάρχει κάτι που αξίζει 90 με 120 λεπτά από το χρόνο σου; Κι εμείς. Κάθε φορά που πατάμε το κόκκινο κουμπάκι του τηλεκοντρόλ βρίσκουμε στην κρατική πλατφόρμα αυτό που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν. Βρήκαμε ελληνική ταινία που θυμίζει τα “Παράσιτα” με τον Δημήτρη Λάλο, γαλλοβελγική με τη Ζιλιέτ Μπινός σε απόγνωση, ρουμανική φεστιβαλική, αγγλική ταινία για ένα γάμο 30 ετών που διαλύεται και γαλλικό λεσβιακό δράμα εδώ.  Βρήκαμε γαλλική ρομαντική κομεντί, γερμανικό δράμα για το ναζισμό μεξικάνικη περιπέτεια με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και την ταινία που έκανε τις γαλλικές κωμωδίες λόγο να πάμε σε θερινό εδώ. Βρήκαμε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, βραβευμένο ισπανικό θρίλερ, αιγυπτιακό αστυνομικό, ταινιάρα που έχει πάρει βραβείο κοινού στο Sundance και γαλλικό true crime με serial killer εδώ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο άνθρωπος που επιλέγει τις ταινίες και τις σειρές είναι φίλος μας.

ZeroZeroZero

Μια εθιστική ιταλική σειρά 8 επεισοδίων για τα αφεντικά των καρτέλ που θυμίζει το Narcos.  Δύο μόνο πράγματα συνδέουν τον μακρινό κόσμο όπου κυριαρχούν τα μεξικανικά καρτέλ και την ιταλική ‘Ndrangheta: οι επιχειρήσεις κοκαΐνης και η οικογένεια Λίνγουντ με έδρα τη Νέα Ορλεάνη που μεσολαβεί για τις συμφωνίες. Μέσα από τις ιστορίες των χαρακτήρων της σειράς, σκιαγραφούνται οι μηχανισμοί μέσα από τους οποίους η παράνομη οικονομία γίνεται κομμάτι της νόμιμης και τον τρόπο που και οι δύο συνδέονται με την αδίστακτη λογική της εξουσίας και του ελέγχου που επηρεάζει τις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων. Η σειρά παρακολουθεί ένα φορτίο κοκαΐνης από τη στιγμή που το πανίσχυρο καρτέλ των Ιταλών κακοποιών αποφασίζει να το αγοράσει μέχρι το φορτίο να παραδοθεί και να πληρωθεί. Παρακολουθούμε τη συσκευασία τους στο Μεξικό και το ταξίδι του στον Ατλαντικό Ωκεανό. Βασίζεται στο best seller του Ρομπέρτο Σαβιάνο, τον αγαπήσαμε με το Γκομόρα. Είναι έξοχα γραμμένο και έχει ένα πολυτάλαντο πολυεθνικό καστ.

Happily Married


Πώς δύο συνηθισμένα παντρεμένα ζευγάρια των προαστίων έγιναν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες στην ιστορία του Κεμπέκ; Ιούλιος 1974. Οι Ντελίλ και Πακέτ πηγαίνουν τα παιδιά τους στην καλοκαιρινή κατασκήνωση. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, υπάρχει εμφανής ένταση μεταξύ των δύο ζευγαριών. Δύο ζευγάρια της μεσαίας τάξης που περνούν κρίση, αφού αφήνουν τα παιδιά τους σε καλοκαιρινή κατασκήνωση τον Ιούλιο του 1974, έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια των διαλυμένων σχέσεών τους. Απογοητευμένοι από την αγάπη, τις φιλίες και την οικογένεια -και σε μια εποχή όπου ο φεμινισμός, ο συνδικαλισμός και η εθνική επιβεβαίωση βρίσκονται σε άνοδο, αλλά το διαζύγιο εξακολουθεί να είναι ταμπού- η απελπισμένη αναζήτηση της συζυγικής ευτυχίας τους οδηγεί τελικά σε ένα θανατηφόρο μονοπάτι. Ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί μια ομάδα συνηθισμένων κατοίκων των προαστίων να μετατραπεί σε αδίστακτους εγκληματίες και δολοφόνους; 

Η μαύρη κωμωδία ακολουθεί τέσσερις φίλους των οποίων η συζυγική διαμάχη γίνεται η αφορμή για φόνο, εμπρησμό και μια ζωή οργανωμένου εγκλήματος.Αστείο, διασκεδαστικό, άκρως συναισθηματικό και γεμάτο ανατροπές, το Happily Married καταγράφει την απίθανη ιστορία της πιο διαβόητης εγκληματικής τετράδας του Κεμπέκ.

Η Υπέροχη Φίλη μου

Η συναρπαστική σειρά “Η υπέροχη φίλη μου”, βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιταλίδας συγγραφέως Έλενα Φεράντε, το πρώτο της “Τετραλογίας της Νάπολης”, αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών, της Έλενα και της Ραφαέλα, με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία τη δεκαετία του ’50. Όταν η Λίλα, το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, η Έλενα Γκρέκο ανοίγει τον υπολογιστή της και αρχίζει να γράφει την ιστορία της φιλίας τους. Βρισκόμαστε σε μια φτωχογειτονιά της Νάπολης και τα δύο κοριτσάκια γνωρίζονται στην πρώτη δημοτικού και παίζουν μαζί στη γειτονιά. Το My Brilliant Friend εξισορροπεί αβίαστα ερωτήσεις σχετικά με την αγάπη, την οικογένεια, την ντροπή και το καθήκον, και το κάνει με άψογο στυλ.

We Are Who We Are

Όταν η Σάρα διορίζεται νέα διοικητής μιας στρατιωτικής μονάδας στην Ιταλία, αναγκάζει τη σύζυγό της και τον γιο της Φρέιζερ να ξεκινήσουν έναν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους σε μια παραθαλάσσια πόλη. Σε μια στρατιωτική βάση στην Ιταλία, δύο Αμερικανοί έφηβοι εξερευνούν την σημασία της φιλίας, του πρώτου έρωτα, της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας μέσα από τη χαρά και την αγωνία της εφηβείας. Mια δραματική τηλεοπτική μίνι σειρά ενηλικίωσης του Λούκα Γκουαντανίνο για το HBO και το Sky Atlantic.  Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης πίσω από τα Call Me By Your Name και Suspiria ήρθε σε αυτό το έργο ως αρχάριος στην τηλεόραση. Το We Are Who We Are είναι πρωτίστως μια ιστορία ενηλικίωσης. Είναι όμως και μια ιστορία αγάπης και μια εξέταση της στρατιωτικής κουλτούρας.