Λίγες μέρες έμειναν. Καραμέλες λαιμού, χειραψίες, βαθιές ανάσες, νερό γιατί στεγνώσαμε, ένα εσπρεσάκι να μας ξυπνήσει, ένα γαρύφαλλο να δώσει χρώμα και επικοινωνιολόγοι που έχουν βαρέσει κόκκινο και μοιάζουν με απαρχαιωμένα λάπτοπ που προσπαθούν να σηκώσουν το Photoshop. 

Πέρα δώθε, πέρα δώθε. Ομιλίες, υποσχέσεις, κράχτες και χειροκροτήματα. Χαμόγελα μέχρι τα αφτιά, ελαφρύ μέικ απ για τους μαύρους κύκλους και μία φλεβίτιδα στα πόδια που αναπτύσσεται γοργά από την ορθοστασία, με την ελπίδα αυτή να υποχωρήσει, τουλάχιστον για τον νικητή των εκλογών μόλις αυτός κάτσει να ξεκουραστεί στην καρέκλα του Μαξίμου. Οι υπόλοιποι θα την κρατήσουν για ενθύμιο, μαζί με έναν ελαφρύ πόνο στους αστραγάλους. 

Πόσο να κοστίζει άραγε μια φλεβοκτομή; Έρχεται καλοκαίρι και ίσως πάμε σε δεύτερες εκλογές, εκεί σίγουρα θα την χρειαστούμε.

Και συνεντεύξεις, πολλές συνεντεύξεις. Είχαμε και το ντιμπέιτ, μην το ξεχνάτε αυτό. Τα πληρωμένα ποστ/σποτ στο Facebook πού τα πάτε; Κάθε σκρολ και μία νέα έκπληξη, μια νέα ομορφιά. Μιλάμε για ευρηματικότητα, φαντασία, συμμετοχή ηθοποιών που κάποτε κάπνιζαν φτηνά τσιγάρα και γραφικότητες που, σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα τις χρησιμοποιούσε η CIA στο Project MKUltra με μερικές σταγόνες LSD με σκοπό να κάνει το μυαλό μας ζελέ, ίδιο με αυτό που σου πρόσφεραν στο νοσοκομείο, λίγο μετά την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. 

Και αυτή η αποχή, γαμώτο, γιατί έτσι; Δεν ενδιαφέρεται η νέα γενιά; Η ψήφος είναι το όπλο της, διαφορετικά είναι σαν να γεμίζουν απλά τη γεμιστήρα και να το παραδίδουν στον διπλανό τους με τις δολοφονικές διαθέσεις, λέγοντάς του να κάνει ό,τι θέλει με αυτό.

Πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε τους νέους να βάλουν το μαύρο τους γυαλί και να πάνε να ψηφίσουν κρατώντας το φρέντο τους σε πλαστικό, όσο αυτό ιδρώνει από τη ζέστη και οι σταγόνες πέφτουν στο μπλου τζιν τους; Αυτό είναι το ερώτημα που μας βασάνιζε αλλά, ευτυχώς, η απάντηση έχει δοθεί εδώ και μήνες.

Μέσω του TikTok φυσικά, έτσι θα τους πείσουμε.

Οι Μητσοτάκης-Τσίπρας, έχοντας δει από μακριά το κύμα της τεχνολογικής εξέλιξης, ανέβηκαν πάνω του την κατάλληλη στιγμή σαν άλλοι σέρφερς στο Σάγκρες της Πορτογαλίας και έφτιαξαν λογαριασμούς στο TikTok, τους οποίους και χρησιμοποιούν έντονα το τελευταίο διάστημα λόγω της προεκλογικής τους εκστρατείας. Μόνο που, αν κρίνουμε από τα βίντεο που είδαν τα ματάκια μας, έχουν πέσει από τη σανίδα και δεν το ξέρουν.

Ποιος από τους δύο, όμως, είναι ο βασιλιάς του μπουμερισμού; Ποιος κάθεται στο θρόνο και ποιος σέρνεται στο πάτωμα πιάνοντας την κοιλιά του από τους πόνους που προκαλεί η επικοινωνιακή ήττα; Τα βάλαμε κάτω, τα γυρίσαμε ανάποδα, ανεβάσαμε τη μυωπία μας και αυξήσαμε το cringe/boomer level από το 0 στο 100 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να βγάλουμε τον νικητή.

Κυριάκος Μητσοτάκη:

Τα ντολμαδάκια και τα πνευματικά δικαιώματα. Cringe/boomer level: 5/10

@kyriakosmitsotakis_ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ράδιο καψούρα. Cringe/boomer level: 8/10

@kyriakosmitsotakis_ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Η κυρία Άρτεμις και η μόνιμη εγκατάσταση δορυφορικής σύνδεσης. Cringe/boomer level: 4/10

@kyriakosmitsotakis_ Τηλεφωνική συνομιλία με την «Κυρά του Έβρου» Έγινε μόνιμη εγκατάσταση δορυφορικής επικοινωνίας ώστε να έχει πλέον σύνδεση από το Δέλτα του Έβρου. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο Peanut. Ό,τι καλύτερο υπάρχει στο TikTok του πρωθυπουργού. Cringe/boomer level: 0/10 

@kyriakosmitsotakis_ Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων άρα και του Peanut! ???? Βάλτε στη ζωή σας ένα μικρό φίλο υιοθετώντας ένα αδέσποτο. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

“Ντιμπέι ρε, ντιμπέι”. Cringe/boomer level: 7/10 

@kyriakosmitsotakis_ Ντιμπέι #kyriakosmitsotakis #debate #ekloges2023 ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αλέξης (έλα με φόρα) Τσίπρας:

Μπρο-εδρε. Cringe/boomer level: 8/10

@atsipras Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, σε ένα μόνο βήμα. #ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Οι απλωτές λίγο πριν βουτήξει στα δύσκολα. Cringe/boomer level: 5/10 

@atsipras #Τσίπρας #fy #fyp #fypgreece #βουτιά ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

 “Έλα ρε Αλέξη”. Cringe/boomer level: 7/10

@atsipras Τώρα, στην Αγία Παρασκευή! #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

 O Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες. Cringe/boomer level: 9/10

@atsipras #fyp #fypgreece #tiktokgreece #Τσίπρας ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Το σφηνάκι. Cringe/boomer level: 10/10 

@atsipras #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Ποιος είναι ο πιο μπούμερ;

Με σχετική ευκολία, ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει τον τίτλο του μπούμερ. Και τον κέρδισε με το σπαθί του, ειδικά με το “σφηνάκι”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως καταλαβαίνουμε από τα δικά του βίντεο, έχει πίσω του ολόκληρο συνεργείο οπότε το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, σε αντίθεση με του Αλέξη Τσίπρα που βγάζουν μια προχειρότητα. Ο Αλέξης, πάντως, έχει περισσότερο υλικό ενώ ο Κυριάκος μοιάζει να ακολουθεί συνεχώς τις οδηγίες των συνεργατών του, κάτι που κάνει το προφίλ του αρκετά βαρετό.