Οι μαραθώνιοι Χάρι Πότερ ταινιών θα γίνουν ευκολότεροι. Απλώς όχι για εμάς. Ακόμα, ελπίζουμε. Σε άλλα νέα, και οι οκτώ ταινίες Χάρι Πότερ είναι ήδη διαθέσιμες στο Netflix από χθες, Τετάρτη 17 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. 

Ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που οι ταινίες Χάρι Πότερ μεταφέρονται ως πλήρης συλλογή σε μια πλατφόρμα streaming. Ως τώρα, οι φανς θεωρητικά μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ταινίες μόνο όταν αυτές προβάλλονταν στην τηλεόραση ή μέσω αγοράς ή ενοικίασης. Πλέον, οι φανς σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βρετανία θα μπορούν να τις βρουν όλες, από το “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” μέχρι και το τελευταίο φιλμ, “Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (μέρος Β)”, στο Netflix. Άντε και στο ελληνικό!

https://t.co/F6wCgDmKfU

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως οι ταινίες Χάρι Πότερ είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες στον βρετανικό κινηματογράφο. Η κυκλοφορία της τελευταίας το 2011 έκανε 23 εκατ. λίρες σε εισπράξεις κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής-ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η κυκλοφορία της πρώτης, “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” έκανε τους πρωταγωνιστές της, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριν, διάσημους και ΟΚ, τους έδωσε τη βασικότερη των θέσεων στις αφίσες των παιδικών δωματίων μας. 

Φέτος, ανακοινώθηκε ότι τα βιβλία Χάρι Πότερ θα μεταφερθούν σε τηλεοτπική σειρά, με εντελώς νέο καστ, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δέκα χρόνια. 

Τέλος πάντων, ελληνικό Netflix κάνε κάτι!