Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις λειτουργούν ως μαγνήτης για τους οπαδούς του αληθινού εγκλήματος. Ίσως σε αυτό να έχει βοηθήσει και το Netflix. Κάθε έγκλημα που θα βρείτε στη λίστα που ακολουθεί, παραμένει ανεξιχνίαστο, με τους δράστες να κρύβονται εκπληκτικά καλά και συχνά να εξαφανίζονται μέσα στα χρόνια.

Τα περισσότερα στοιχεία των ανεξιχνίαστων υποθέσεων έχουν κάτι κοινό: είναι αιματηρά και βίαια, ενώ άλλα είναι εντελώς παράξενα. Είτε πρόκειται για τις φρικιαστικές δολοφονίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη είτε για την τραγική εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, οι υποθέσεις αυτές έχουν τραβήξει την προσοχή μας και συνεχίζουν να το κάνουν καθώς νέα στοιχεία για τις έρευνές τους γίνονται πρωτοσέλιδα κατά καιρούς. Υπάρχουν όμως μερικές ακόμα υποθέσεις, λιγότερο γνωστές, που εξακολουθούν να μας προκαλούν ανατριχίλα. Ποιες είναι αυτές;

Νταν Κούπερ

Ένα από τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην ιστορία του FBI ξεκίνησε το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου 1971, όταν ένας τύπος ονόματι Νταν Κούπερ έκανε αεροπειρατεία στην πτήση 305 της Northwest Airlines. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Νταν Κούπερ ισχυρίστηκε ότι μετέφερε βόμβα, απαίτησε λύτρα 200.000 δολαρίων και ζήτησε τέσσερα αλεξίπτωτα κατά την προσγείωση στο Σιάτλ.  Μετά την προσγείωση στο Σιάτλ, αντάλλαξε τους επιβάτες με τα μετρητά και τα αλεξίπτωτα πριν το αεροσκάφος απογειωθεί ξανά. Λίγο μετά τις 8:00 μ.μ., κάπου μεταξύ Σιάτλ και Ρίνο, πήδηξε από το αεροπλάνο με ένα αλεξίπτωτο και τα χρήματα των λύτρων και εξαφανίστηκε. Παρόλο που κάποια από τα χρήματα βρέθηκαν το 1980, δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν τίποτα καινούργιο για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του αεροπειρατή και η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Ζόντιακ

Μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και του 1970, ο Ζόντιακ συνδέθηκε με πέντε δολοφονίες και δύο απόπειρες δολοφονίας, αν και ανέλαβε την ευθύνη για τουλάχιστον 37, στέλνοντας κωδικοποιημένες επιστολές σε εφημερίδες που περιέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί , όπως οι “Zodiac” και “Dirty Harry”, αντλώντας έμπνευση από τη συνεχιζόμενη έρευνα. Οι Case Breakers, πάντως, μια ομάδα ανεξάρτητων ντετέκτιβ, ισχυρίζονται ότι αποκάλυψαν την ταυτότητα του Zodiac το 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, η έρευνα συνεχίζεται ακόμη.

Ο Στραγγαλιστής του Σικάγο

Για κάποιο λόγο, ο Στραγγαλιστής του Σικάγο παραμένει ένας σχετικά άγνωστος κατά συρροή δολοφόνος, παρά τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων του. Τα τελευταία 20 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2001, ανακαλύπτονται στραγγαλισμένες γυναίκες σε διάφορα σοκάκια, χώρους στάθμευσης και εγκαταλελειμμένα κτίρια σε όλο το Σικάγο. Ο Στραγγαλιστής του Σικάγο έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 51 γυναίκες μέχρι σήμερα. Η πλειονότητα των γυναικών ήταν αφροαμερικανικής εθνικότητας.

Little Jane Doe

Στις 28 Φεβρουαρίου 1983, ένα αποκεφαλισμένο γυναικείο πτώμα ανακαλύφθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Σεντ Λούις. Το πτώμα θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν μιας σεξεργάτριας. Παρόλα αυτά, σύντομα διαπιστώθηκε ότι το θύμα ήταν σημαντικά νεότερο από ό,τι αναμενόταν – μεταξύ 8 και 11 ετών. Σύμφωνα με το FBI, αυτή ήταν η μοναδική αποκεφαλισμός που αφορούσε ένα τόσο νεαρό άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή.  Σήμερα, το θύμα παραμένει άγνωστο και δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση. Είναι γνωστή μόνο ως “Little Jane Doe” στη βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

Το τέρας της Φλωρεντίας

Τις δεκαετίες του 1970 και 1980, ένας κατά συρροή δολοφόνος, ύποπτος για τη δολοφονία τουλάχιστον 16 ανθρώπων, κυκλοφορούσε στους δρόμους της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν με το ταίρι τους και έφεραν τραύματα από μαχαίρι ή πυροβολήθηκαν με πιστόλι Beretta. Έξι από τα ζευγάρια δολοφονήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, με την πλειονότητα των δολοφονιών να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ή αφού τα ζευγάρια έκαναν σεξ. Τα γεννητικά όργανα πολλών από τα θύματα είχαν αφαιρεθεί, ενώ το στήθος της Nadine Mauriot, ενός από τα τελευταία γνωστά θύματα, στάλθηκε στον εισαγγελέα μαζί με μια χλευαστική επιστολή. Πέντε άνδρες θα συλληφθούν,  ένας μάλιστα ομολόγησε ότι ήταν ο δολοφόνος, αλλά όσο ήταν στη φυλακή, συνέβη ένας ακόμα φόνος. Η υπόθεση παραμένει άλυτη.