Τώρα να σας πούμε ψέματα; Δεν θα τον θέλαμε για εργοδότη. Για πολλούς λόγους. Πλέον, όμως, έχουμε έναν ακόμα στη λίστα μας. O Έλον Μασκ, αυτός ο εξαιρετικά έξυπνος άνθρωπος, για ακόμη μία φορά τα έβαλε με όσους δουλεύουν τηλεργασία, χρησιμοποιώντας μάλιστα απίστευτους χαρακτηρισμούς γιατί μπορεί.

Ο επικεφαλής της Tesla που αγόρασε και το Twitter για να κάνει την πλάκα του, σε μια συνέντευξη με τον Nτέιβιντ Φάμπερ του CNBC την Τρίτη, χαρακτήρισε την τηλεργασία «ηθικά λάθος» και στη συνέχεια είπε πως είναι μια «ανοησία». Άλλη λέξη χρησιμοποίησε αλλά δεν θα τη γράψουμε για ευνόητους λόγους.

Στη συνέντευξη αυτή, σημείωσε πως οι εργαζόμενοι της Silicon Valley «που ζουν στη La La Land» και εργάζονται εξ αποστάσεως πρέπει να κατέβουν από του «ηθικό τους άλογο» και να επιστρέψουν στο γραφείο. Τράβα γράψε κάνα τουιτ, μωρέ, τι σου έχουν κάνει η άνθρωποι; «Όλη η έννοια της δουλειάς από το σπίτι μοιάζει κάπως, ξέρετε, σαν την φράση της Μαρίας Αντουανέτας, “Αφήστε τους να φάνε παντεσπάνι”», σχολίασε ο Μασκ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

«Θα δουλεύεις από το σπίτι και θα κάνεις όλους τους άλλους που έφτιαξαν το αυτοκίνητό σου να δουλέψουν στο εργοστάσιο; Οι άνθρωποι που φτιάχνουν το φαγητό σας που παραδίδεται γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι; Οι άνθρωποι που έρχονται και επισκευάζουν το σπίτι σας; Δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, αλλά εσύ μπορείς; Αυτό φαίνεται ηθικά σωστό; Αυτό είναι μπερδεμένο» τόνισε. Εν τω μεταξύ, κάποιες δουλειές, αναγκαστικά δεν γίνονται με τηλεργασία αλλά πού μυαλό αυτός ο άνθρωπος; 

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πιστεύει ότι είναι ηθικό ζήτημα, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε «ναι» και πως «Είναι θέμα παραγωγικότητας, αλλά είναι και ηθικό», είπε. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να κατέβουν από το καταραμένο ηθικό άλογο τους με αυτές τις ανοησίες γιατί ζητούν από όλους να μην εργάζονται από το σπίτι όσο δουλεύουν. Είναι λάθος».

https://t.co/W1BjwKobX8