Μήνυση κατά πολιτικών προσώπων, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και κατά διοικητικών στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train, κατέθεσε σήμερα στον εφέτη ανακριτή ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023, με σκοπό να υπάρξει δυνατότητα έρευνας μέχρι και 15 χρόνια πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο εκπρόσωπος του συλλόγου, κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, «Ήρθαμε εδώ να κατονομάσουμε τους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μόνο, οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι και διορισμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό φορέα».

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr, η μήνυση στρέφεται κατά διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και κατά πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού, πρώην υπουργού Μεταφορών, νυν υπουργού Μεταφορών, υπουργού μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ).