Πόσο κλισέ είναι η τυπική αφήγηση της μητρότητας;  Αυτό που σας λέει τα πάντα υποτίθεται ότι έρχονται τόσο αβίαστα και φυσικά, και ότι η ταλαιπωρία είναι μόνο ένα (σχετικά μικρό) μέρος της μητρότητας. Ευτυχώς, το σπάσιμο αυτών των ταμπού είναι κάτι που έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένο τελευταία. Ευτυχώς, ένα κύμα τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και βιβλίων καταπιάνεται τώρα πραγματικά με τη δύσκολη, και μερικές φορές συγκλονιστική, πραγματικότητα της μητρότητας. Δεν μπορούμε να βρούμε πιο κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το ηρωικό κατόρθωμα που είναι η σύγχρονη μητρότητα. Το να είσαι μαμά δεν είναι εύκολη δουλειά, είναι δύσκολο να βρεις αυτή την ισορροπία ή να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου όταν είσαι μαμά ή ακόμα και να βρεις ένα αξιόπιστο σύστημα υποστήριξης ως μητέρα.Αυτές είναι δέκα σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές που μιλούν με ειλικρίνεια για το άγχος και την απομόνωση που μπορεί να βιώσουν οι γυναίκες που γίνονται μητέρες.

“Better Things”

Mια χωρισμένη ηθοποιός μεγαλώνει μόνη της τις τρεις κόρες της. Το “Better Things” είναι η ιστορία της Sam Fox, μιας ανύπαντρης μητέρας και εργαζόμενης ηθοποιού χωρίς φίλτρο που προσπαθεί να μεγαλώσει τις τρεις κόρες της (Max, Frankie και Duke)στο Λος Άντζελες. Η πρωταγωνίστρια ξέρει ότι όταν κάνεις παιδιά, η ζωή σου δεν είναι πλέον δική σου. Γλυκόπικρο, αστείο, ρεαλιστικό. Καυγάδες και τσακωμοί, μυστικά και θλίψη, ευτυχία και κέφι. 

“Big Little Lies”

Τα μικρά επικίνδυνα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας με σοβαρότητα. Αυτό καταλαβαίνεις για τη μητρότητα σε αυτή τη σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Liane Moriarty που δείχνει πέντε μητέρες στην ειδυλλιακή παραλιακή πόλη Monterey της Καλιφόρνια. Η απεικόνισή της μητρότητας και των γυναικών που παλεύουν διαρκώς να υπάρξουν εκτός της ταυτότητάς τους ως μητέρες, είναι επαναστατική. Γιατί οι γυναίκες έχουν μια προσωπικότητα που υπάρχει κι έξω από τα μητρικά ένστικτα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, Τι δείχνει ξεκάθαρα η σειρά; Τα παιδιά διαμορφώνονται από τις μαμάδες τους και με τη σειρά τους έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν τη ζωή των μανάδων τους.

“Catastrophe”

Μια rom com σχέση που ξεκινά με μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη αλλά καταλήγει κάτι πολύ περισσότερο. Αποφασίζουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη, η οποία μετατρέπεται σε γάμο, που μετατρέπεται σε κοινή ζωή – η οποία έρχεται με τα δικά της προβλήματα. Μια ιστορία για τη διαχείριση του χειρότερου δυνατού σεναρίου. Και τι σημαίνει να είναι ένα ζευγάρι πραγματικά μαζί όταν έρχονται τα παιδιά. 

“Motherland”

Έξι αρχετυπικοί γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε καθημερινή βάση. Ναι, αυτό σημαίνει να είσαι γονιός. Μια ομάδα μαμάδων πλοηγείται στις προκλήσεις της γονεϊκότητας και προσπαθεί να εξισορροπήσει την κοινωνική και την επαγγελματική της ζωή παρά τις συχνές διακοπές και παρεξηγήσεις. Η σειρά δεν φοβήθηκε να δείξει τις ανταγωνιστικές και αντιρομαντικές πλευρές της ανατροφής των παιδιών – όχι το χαριτωμένο και αποδεκτό δημόσιο πρόσωπο της μητρότητας.

“Workin’ Moms” 

Μετά την άδεια μητρότητας, τέσσερις μαμάδες επιστρέφουν στη δουλειά και πρέπει να τα βγάλουν πέρα με παιδιά, αφεντικά, τον έρωτα και τη ζωή στο σύγχρονο Τορόντο. Ακολουθεί τέσσερις μητέρες που υποστηρίζουν, αμφισβητούν και προσπαθούν να μην κρίνουν η μια την άλλη. Είτε πρόκειται για κρίση ταυτότητας, για μια εξαιρετική ευκαιρία για δουλειά, για επιλόχειο κατάθλιψη ή για μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη, χειρίζονται και το καλό και το κακό με χιούμορ. Η σειρά που δείχνει την ενοχή που κουβαλούν οι γυναίκες καριέρας μόλις γίνουν μάνες. Οι τέσσερις γυναίκες συνειδητοποιούν τι σημαίνει μητρότητα, από τις απελπισμένες ικεσίες προς τους παππούδες για να κάνουν μπεϊμπισίτινγκ μέχρι και την επιλόχεια κατάθλιψη. Όσον αφορά τη δουλειά, την οικογένεια και τα πάντα… η επίτευξη ισορροπίας είναι μια δύσκολη υπόθεση.

“Little Fires Everywhere” 

Δύο εντελώς αντίθετα στυλ μητρότητας και η  περίπλοκη φύση των σχέσεων μητέρας-κόρης. Οι μητέρες σε αυτό το μυθιστόρημα αποδεικνύεται ότι χρειάζονται τις κόρες τους όσο τις χρειάζονται οι κόρες — και τις περισσότερες φορές, ακόμη περισσότερο. Τι κάνει κάποια μητέρα; Σε αυτή τη σειρά η μητρότητα είναι πεδίο μάχης. Οι μητέρες του βιβλίου έρχονται σε ρίξη με τα παιδιά τους, μετά αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και μετά τα εγκλωβίζουν. Τα παιδιά με τη σειρά τους βυθίζονται στην αγάπη της μητέρας τους και την απορρίπτουν. Περίπλοκη και ρεαλιστική απεικόνιση της μητρότητας. 

“Mrs. Fletcher”

Η Κάθρην Χαν, ως Eve Fletcher, απεικονίζει μια κρίσιμη πραγματικότητα: πώς να διατηρήσει τον ρόλο της ως γυναίκα, πέρα ​​από αυτόν της μητέρας. Όταν το παιδί εγκαταλείψει τη φωλιά και ενηλικιωθεί μόνο του, μια μητέρα πρέπει να μάθει ξανά πώς να γίνει γυναίκα και να ζει μόνη της. Έπος. Η χωρισμένη γυναίκα ξεκινά την ερωτική της ζωή (ξανά) υιοθετώντας μια νέα σέξι περσόνα και ανακαλύπτει ότι ο κόσμος της είναι γεμάτος απροσδόκητες και μερικές φορές περίπλοκες ερωτικές πιθανότητες. Βασισμένη στο μπεστ σέλερ των New York Times για το σεξ, την αγάπη και την ταυτότητα, μέσα από τα μάτια μιας μεσήλικης γυναίκας και του γιου της. Μια διαχρονική εξέταση της σεξουαλικότητας, της ταυτότητας, της γονεϊκότητας και των μεγάλων λαθών που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν δεν είναι πλέον σίγουροι για το ποιοι είναι ή πού ανήκουν. 

“The Duchess” 

Η Κάθριν είναι μια ανύπαντρη μητέρα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καριέρα, την κόρη και τον σύντροφό της, ενώ σκέφτεται να μείνει έγκυος από τον πρώην της. Η εκκεντρική πρωταγωνίστρια έχει ήδη μια κόρη, την Όλιβ, η οποία είναι περίπου δέκα ετών. Ανύπαντρη μαμά και διαζευγμένη, θέλει άλλο ένα παιδί, αλλά δεν καταφέρνει να βρει τον ιδανικό πατέρα. Η Κάθριν Ράιαν πρωταγωνιστεί σε μια πικάντικη κωμωδία που έγραψε για τη ζωή της στο Λονδίνο.Στο πρώτο επεισόδιο, για τα γενέθλια της κόρης της, επισκέπτεται μια κλινική γονιμότητας και συζητά την πιθανότητα να της χαρίσει ένα αδερφάκι με τη βοήθεια δότη σπέρματος. Μιλάμε για βρετανικό χιούμορ στα καλύτερά του. 

“Άλι Γουόνγκ: Γυναίκα Αφεντικό”

Δύο χρόνια μετά το “Μωρό Κόμπρα”, η Άλι Γουόνγκ επιστρέφει ξανά με φουσκωμένη κοιλιά και έναν χείμαρρο από σκληρές αλήθειες για το γάμο και τη μητρότητα. Καταλαβαίνετε αν έχετε δει το Beef ότι οι σφαλιάρες με τις σκληρές αλήθειες, θα σας ζαλίσουν. 

“The LetDown”

Μια αυστραλιανή κωμωδία που αναδεικνύει όλο το δράμα του να είσαι νέα μαμά. Η Όντρεϊ, νέα μαμά, αναζητά τη στήριξη που χρειάζεται από την τοπική Ομάδα Γονέων, τον αγχωμένο σύντροφό της, ακόμη και από τον έμπορο ναρκωτικών της γειτονιάς. Η απογοήτευση είναι μια λέξη που δεν ακούμε συχνά όταν μιλάμε για την μητρότητα. Κι όμως, είναι το πιο κοινό βίωμα των νέων μαμάδων.