Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου “Poor Things” με την Έμα Στόουν ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο τρέιλερ η Έμμα Στόουν μοιάζει με γκέισα Παναγία και κάτι δεν πήγε καλά με το skincare του Ντάφοε. Η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο του διάσημου Σκωτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray που έχει αφήσει το αποτύπωμά του τόσο ως “ξεκαρδιστική πολιτική αλληγορία” όσο και ως “μια σκεπτόμενη μονομαχία μεταξύ των επιθυμιών των ανδρών και της ανεξαρτησίας των γυναικών”. Λάνθιμος είναι αυτός, κάτι κουλό που θα λατρέψεις θα κάνει.

Ο σκηνοθέτης του “The Favourite” επιστρέφει με μια φεμινιστική εκδοχή του Φρανκενστάιν, προσαρμοσμένη από ένα μυθιστόρημα του 1992. Σύμφωνα με το Deadline , η ταινία θα αφηγηθεί την “απίστευτη ιστορία της Μπελ Μπάξτερ, μιας νεαρής γυναίκας που επανέφερε στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά λαμπρός επιστήμονας”. Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο, Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Κρίστοφερ Άμποτ, Ράμι Γιούσεφ, Τζέροντ Κάρμιχαελ, Κάθριν Χάντερ. Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει πιο weird από ποτέ και τα 34 δευτερόλεπτα του teaser trailer είναι η απόδειξη

Το επερχόμενο φιλμ είναι μια ιστορία «αγάπης, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης» που διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή και βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι. Σε σενάριο του Tony McNamara βασισμένο στο μυθιστόρημα του   1992, το στούντιο έχει ορίσει ημερομηνία κυκλοφορίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για ένα ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά πιθανότατα θα χάσει το TIFF και σίγουρα το NYFF.Tο φιλμ κρίνεται ως “R-rated”, “για έντονο και διάχυτο σεξουαλικό περιεχόμενο, ακατάλληλο γυμνό, ενοχλητικό υλικό από gore εικόνες (πολύ αίμα) και απρεπή εκφορά λόγου”. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΥΛΗΣ.