Anti-woke. Αυτό είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος που θέλει να κάνει μπίζνα και άνοιγμα των επιχειρήσεων του στην πολιτική πουλώντας αφηγήματα για χριστιανοφοβία στο χθεσινό Debate της ΕΡΤ.  Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε για τη θέση του κόμματός του στο δικαίωμα της άμβλωσης, του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της αλλαγής φύλου. Πήγε να κλέψει alt right εκκλησία ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Alpha. 

Η απάντηση του ήταν κάτι γενικό για τις παραδοσιακές αξίες της χώρας μας και ότι είναι κατά του ψευδοπροοδευτισμού και μετά επιτέθηκε στο βιβλίο θρησκευτικών που δεν κάνει αρκετή προπαγάνδα στα παιδιά της Γ δημοτικού για τον χριστιανισμό. “Δεν είναι πρόστυχο το βιβλίο του δημοτικού που απεικονίζει τη γκέισα Παναγία¨ έθεσε ως ερώτημα. Όχι, δεν είναι πρόστυχο. Πρόστυχο είναι κάτι μικρής αξίας και χαμηλής ποιότητας, κάτι χυδαίο. Η συγκεκριμένη μεταξοτυπία (και ως επιχειρηματίας θα έπρεπε να το γνωρίζει) δεν είναι σίγουρα φτηνή. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%92%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά με την Ινδιάνα Παναγία πρόκειται για έργο του παπικού κληρικού John Giuliani από τις ΗΠΑ, που αναφέρεται στην ινδιάνικη φυλή Τσεγιέν και φιλοξενείται στο βιβλίο θρησκευτικών της Γ δημοικού που ουσιαστικά μαθαίνει στα παιδιά τις γιορτές και τα έθιμο άλλων θρησκειών γιατί ζούμε στην χώρα που στο άρθρο 13 μιλά για τη θρησκευτική ελευθερία λέγοντας ότι “η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός. 2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων¨.

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2023?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Εκτός κι αν τον ενοχλεί και το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα και η νομοθεσία της Ελλάδας κι έχει άλλα σχέδια.