Η Ράνια Τζίμα είπε ό,τι σκεφτήκαμε όλοι για το ντιμπέιτ

"Άλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν".

Η Ράνια Τζίμα είπε ό,τι σκεφτήκαμε όλοι για το ντιμπέιτ

"Άλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν".


Μπορεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών να πρωταγωνίστησε ο Βελόπουλος με την «Γκέισα την Παναγιά», αλλά από ό,τι φαίνεται από τις αντιδράσεις των τηλεθεατών-ψηφοφόρων, από δημοσιογράφους, η Ράνια Τζίμα έκλεψε την παράσταση. Και τις καρδιές, βασικά, αν κρίνουμε από τις ερωτικές εξομολογήσεις που τις έχουν κάνει σε Facebook και Twitter. Η Ράνια Τζίμα, εν τω μεταξύ, εκφράζοντας τα παράπονα και τους προβληματισμούς της σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του debate, είπε όλα όσα σκεφτήκαμε όλοι, ούτως ή άλλως. 

Την επόμενη φορά καλό θα ήταν και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουμε, όχι τίποτα άλλο γιατί την επόμενη μέρα τα ακούμε κιόλας», τόνισε στην εκπομπή που ακολούθησε στο Mega, προσθέτοντας πως οι πολιτικοί αρχηγοί δεν επιθυμούσαν πιο ανοιχτό διάλογο και πως η όλη διαδικασία τους εξυπηρετούσε. Προφανώς. 

 

«Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους ''ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση''. Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως ''κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή''. Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί», ανέφερε. 

Όσο για τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών, είπε ό,τι σκεφτόσασταν και εσείς βλέποντας το debate (ζαπάροντας στα γρήγορα στο Τσάμπιονς Λιγκ): «Άλλα τους ρωτούσαμε και άλλα απαντούσαν. Οπότε δεν έχουν το δικαίωμα να την ''λένε'' στους δημοσιογράφους».

 

Για τη διαδικασία και τις ερωτήσεις των 20 δευτερολέπτων, η Ράνια Τζίμα ανέφερε: «Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι χωρέσουν ερωτήσεις σε 30 δευτερόλεπτα; Ζήτησα τη βοήθεια συναδέλφων στην προετοιμασία για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία».

«Δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δεν διέγνωσα κάποια εικόνα για συνεργασία παρακάτω. Είδα τον Νίκο Ανδρουλάκη να βάζει το θέμα των υποκλοπών ακόμα και σε ερωτήσεις που δεν ήταν γι’ αυτό», είπε στη συνέχεια. 

 

Για τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της πτώσης του πληθωρισμού, για το οποίο δεν πήρε (καν) σαφή απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Λίγο υποθετικά όσα είπε ο κύριος Μητσοτάκης για την πτώση του πληθωρισμού». 

Αναφορά έγινε στην τραγωδία των Τεμπών με την Ράνια Τζίμα να λέει: «Με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω τι θα πει ''αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά δεν σκέφτηκα σε καμία περίπτωση να παραιτηθώ;'' Γιατί στην περίπτωση του κ.Καραμανλή η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης πηγαίνει πακέτο με την παραίτηση, αλλά αυτό πηγαίνει μόνο με τους υπουργούς; Πολιτικά αυτό μπάζει».

 

«Ξεκάθαρα νομίζω πως η αχίλλειος πτέρνα του κ.Τσίπρα είναι οι συνταξιούχοι κι όλο αυτό έχει να κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου», ανέφερε η Ράνια Τζίμα μιλώντας για την αμηχανία του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτησή της για τους συνταξιούχους, λέγοντας πως αυταρχισμός και αριστερά δεν πάνε μαζί. 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα