Κι όμως, γυρίζει! H Γη, αν και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Ο φωτογράφος Aaron Jenkin, με έδρα την Κορνουάλη, κατέγραψε πόσο πολύ περιστρέφεται ο πλανήτης μας σε ένα εκπληκτικό timelapse βίντεο στις βρετανικές ακτές. Χρησιμοποιώντας μία συσκευή που έχει άξονα περιστροφής παράλληλο με τον άξονα περιστροφής της Γης, συμπύκνωσε δύο ώρες σε κάτι λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων βλέπουμε τον ορίζοντα να γέρνει.

Σε αυτό το σημείο να ζητήσουμε συγνώμη από τους Flat Earthers poy εκτός από το κλασικό «η Γη είναι επίπεδη», πιστεύουν ότι είναι και στάσιμη και ότι ήλιος, το φεγγάρι κλπ βρίσκονται στο εσωτερικό ενός θόλου.
 

via GIPHY

“Κατέγραψα ένα timelapse του Γαλαξία μας στην Κορνουάλη χθες το βράδυ”, αναφέρει ο Jenkin στη λεζάντα του βίντεο. Έστησε την κάμερά του με θέα μια βραχώδη πλαγιά, τον ωκεανό και τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Καθώς οι βάρκες ταξιδεύουν στο νερό και οι ακτίνες φωτός αναβοσβήνουν από πάνω, η κάμερα ακολουθεί την περιστροφή του πλανήτη και γυρίζει την εικόνα στο πλάι. Ζαλιστήκαμε κάπως είναι η αλήθεια. Το εκπληκτική δουλειά του έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από πέντε εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Ούτε ο Χαζμπουλά να ήταν.

@aaronjenkinphotography I captured a timelapse of the Milky Way in Cornwall last night. I used an equatorial mount to show how much our planet rotates in just 2 hours! #milkyway #timelapse #nightsky #photography ♬ snowfall (Sped Up) – Øneheart & reidenshi

Όταν ο Jenkin δεν φωτογραφίζει τον ουρανό της Κορνουάλης, ταξιδεύει σε άλλες μακρινές τοποθεσίες για να αποκαλύψει τη λιγότερο γνωστή ομορφιά τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή timelapse βίντεο του αποτυπώνει τον ουρανό στο Εθνικό Πάρκο Aoraki Mount Cook στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο είναι ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη στη Γη. 

“Απλώς παρακολουθούσα τα αστέρια από πάνω, με δέος για το πόσα πολλά μπορούσα να δω με το γυμνό μάτι. Μπορούσα να διακρίνω καθαρά το νεφέλωμα του Σκοτεινού αλόγου και μπορούσα να διακρίνω ακόμη και τα σύννεφα σκόνης του Γαλαξία που αντανακλώνται στο νερό”, λέει. “Δεν έχω ξαναδεί τόσο καθαρή αντανάκλαση, και αφού το είδα αυτό, ήξερα ότι το timelapse μου θα ήταν πολύ ιδιαίτερο”.

@aaronjenkinphotography Night Photography in one of the darkest places on Earth ????✨ #nightphotography #photography #newzealand ♬ glued 2 deep in time Aaron Hibell edit – Aaron Hibell