Υπάρχουν και χειρότερα. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ο διπλανός σας να δηλώνει Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Η περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, λοιπόν, δεν είναι τόσο σοβαρή αν και, όταν μιλάμε για αρχηγούς κόμματος, δημιουργείται ένας προβληματισμός.

Άλλωστε, σύμφωνα με ένα αρχαίο αιγυπτιακό ρητό, δεν αλλάζουμε ποτέ ομάδα και πολιτικό κόμμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να μετριάσει κάπως τις ενδοοικογενειακές αντιδράσεις, αποφάσισε να αλλάξει το πρώτο και να παραμείνει πιστός στο δεύτερο. Έμπιστος φαίνεται. 

Το αγαπημένο πρόσωπο της ΕΥΠ βρέθηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα μπερδεμένα οπαδικά του αισθήματα. Έχουμε και λέμε:

«Μου έχει κάνει εντύπωση που ο γιος μου ο Μαρίνος-Ίωνας δεν μπαίνει σε αντιπαραθέσεις ούτε για τα πολιτικά ούτε για τις ομάδες. Έχει ενδιαφέρον στο να ακούει, θα πετάξει και μια δηλητηριώδη ατάκα και απλώς θα παρακολουθήσει. Εμένα όλη μου η οικογένεια είναι Ολυμπιακοί. Και το 1986 ή το 1987 είχε μπει ένα ποντίκι στο σπίτι μας στο χωριό και πήγε η γιαγιά μου να το κυνηγήσει. Μου είπε να κάτσω πάνω στο τραπέζι και θα μου έβαζε τον Βαζέχα στην τηλεόραση. Έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό 4-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και έκτοτε ερωτεύτηκα τον Σαραβάκο και άλλαξα ομάδα. Όλοι έμειναν Ολυμπιακοί και μόνο εγώ άλλαξα. Με εκδικήθηκαν επειδή ήμουν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και “έπεσαν” πάνω στον γιο μου (σ.σ. είναι Ολυμπιακός). Πλέον δεν πάω συχνά στο γήπεδο».

Να εμπιστεύεστε τα άτομα που αλλάζουν το κόκκινο με το πράσινο. Ίσως και όχι. Μετά το 29:00 η ομορφιά: