Όχι, δεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που, έτσι απλά, γίνονται εξώσεις και μάλιστα με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Τώρα, ήταν η οικογένεια ενός 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου στα Φλογητά Χαλκιδικής. Η έξωση είχε αποτραπεί δύο φορές, όταν φορείς και κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν και κατάφεραν να εμποδίσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ο 81χρονος, όπως διαβάζουμε στο 902.gr, ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. 

Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.000 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Μάλιστα, δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, έκαναν επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες και πέταξαν έξω τον ηλικιωμένο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του, ενώ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

«Ηρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» λέει χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» η κόρη του 81χρονου, Αναστασία.