Ο Χατζηνικολάου δεν θα συμμετέχει στο debate γιατί "οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες"

"Δεν είναι debate, είναι παράλογοι μονόλογοι".

Ο Χατζηνικολάου δεν θα συμμετέχει στο debate γιατί "οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες"

"Δεν είναι debate, είναι παράλογοι μονόλογοι".


Το debate των πολιτικών αρχηγών, το debate που πιστεύαμε πως δεν θα γίνει ποτέ, τελικά θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αρνήθηκε (από ό,τι φαίνεται αρνείται εδώ και αρκετά χρόνια) να συμμετέχει σε αυτό, καθώς διαφωνεί με τους όρους του. Μεταξύ μας, όχι και άδικα. Με καλεσμένο τον Γιώργο Παπαδάκη στο δελτίου ειδήσεων του ANT1 χθες το βράδυ, ο δημοσιογράφος είπε πως το debate «δεν θα είναι debate, αλλά παράλληλοι μονόλογοι», μέσα σε όλα τα στραβά που βρήκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί. 

Σε ένα ήπιο ξέσπασμα, ο Νίκος Χατζηνικολάου, προφανώς εκνευρισμένος, είπε στον συνάδελφό του: «Να ευχηθώ καλό βόλι στο ντιμπέιτ αλλά πρέπει να σου πω ένα, δυο πράγματα ως παλαιός του θεσμού. Εγώ έχω, όπως ξέρεις, μακρά εμπειρία η οποία δεν ήταν θετική και για αυτό εδώ και δέκα χρόνια πήρα την απόφαση να μη μετάσχω ξανά σε κανένα ντιμπέιτ με αυτούς τους κανόνες. Λοιπόν, Γιώργο μου, κάνε καλή προπόνηση πως θα χωρέσει το εκρηκτικό δημοσιογραφικό σου ταπεραμέντο στα 30″ και στα 15 δευτερόλεπτα πρώτον. Δεύτερον, κάνε καλή προπόνηση πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση κάθε δημοσιογράφου, με τη δική σου εμπειρία και διαδρομή, να διακόψει και να θέσει ένα ερώτημα όταν ακούει μια ανακρίβεια ή όταν ακούει κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση σου όταν θα ακούσεις έναν άλλον αρχηγό να φέρνει ένα στοιχείο στη συζήτηση που επιβεβαιώνει ένα προηγούμενο ερώτημα σου και εσύ δεν θα μπορείς να το αξιοποιήσεις».

«Έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι λάθος. Είναι λάθος γιατί εδώ δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν, δεν είναι θέμα μυθοπλασίας, μιλάμε για εθνικές εκλογές και τη δυνατότητα που έχει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει και ο πολιτικός αρχηγός να απαντήσει. Δεν του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του, να διατυπώσει το ερώτημα του, να του πει… εγώ σε ρώτησα τι ώρα είναι και εσύ μου απαντάς για τον καιρό», απάντησε σε ένα σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης, ψιλιασμένος για το πώς θα πάει όλο αυτό, με τον Χατζηνικολάου να συμπληρώνει: 

«Θέλω να κάνω μια πρόταση με την ελπίδα ότι θα την συνυπογράψεις. Διότι την έχω ξανακάνει αυτή την πρόταση και το ’19 που και πάλι αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Κατά τη γνώμη μου το ντιμπέτ, που δεν είναι ντιμπέιτ αλλά είναι παράλληλοι μονόλογοι, πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και από τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι διακοσμητικοί, δεν είναι γλάστρες που οι πολιτικοί αποφασίζουν σε μια διακομματική επιτροπή αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν, πόσα δευτερόλεπτα θα διαρκέσουν, αν θα έχουν δυνατότητα διευκρινήσεων ή όχι».

Δες το βίντεο εδώ: 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα