To φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο “Here I Am” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Canadian Down Syndrome Society (CDSS) και της φωτογράφου Hilary Gauld. Η σειρά πορτρέτων που μπορεί να βρει κάποιος σε αυτό έχει ως στόχο να αμφισβητήσει την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι ενήλικες με σύνδρομο Down δεν ζουν μέχρι την τρίτη ηλικία. 

Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των Καναδών με σύνδρομο Down υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 40 χρόνια, τα άτομα άνω των 40 ετών εξακολουθούν να εκπροσωπούνται λιγότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για εκείνους, εξακολουθεί να είναι η ίδια και να μην αντιπροσωπεύει την κοινότητα.

Το “Here I Am” παρουσιάζει ενήλικες και ηλικιωμένους μαζί με τους παιδικούς τους εαυτούς, γιορτάζοντας την πρόοδο της κοινότητας με σύνδρομο Down, ρίχνοντας φως στην αυξανόμενη εξάρτηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης από τους μη αμειβόμενους φροντιστές. 

Καθώς περνούν τα χρόνια, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ορισμένες παθήσεις υγείας που απαιτούν πρόσθετη φροντίδα, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με σύνδρομο Down και οι φροντιστές τους έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες, αμερόληπτες πληροφορίες και κυβερνητική υποστήριξη. Για το λόγο αυτό, κυκλοφόρησε και το εξαιρετικό “Here I Am”.

Craig, 59

Owen, 56

Maryann, 60

Sean, 49

Brigitte, 75

Brandon, 46

Melissa, 46

Michael, 58