Για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Κίεβο με επίθεση drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο κάνει λόγο η Μόσχα και αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν».

Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές από την πτώση και τη διασπορά των θραυσμάτων του drone στην κατοικία του Πούτιν. Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» με στόχο τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και της παρέλασης της 9ης Μαϊου.

Ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή του υποτιθέμενου περιστατικού, με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να προσθέτει: «Ως αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν τραυματίστηκε. Το πρόγραμμα εργασίας του δεν έχει αλλάξει, συνεχίζεται ως συνήθως». «Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όπου και όταν κρίνει σκόπιμο», αναφέρει το μήνυμα.

Οι καταγγελίες της Μόσχας έρχονται μετά την υποψία ότι η Ουκρανία βρισκόταν πίσω από ένα κύμα επιθέσεων με drone καμικάζι σε ρωσικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης πετρελαίου και ενός στρατιωτικού αεροδρομίου.