Ο Κάι ήταν εννέα ετών όταν μίλησε στη μητέρα του για πρώτη φορά και έκανε coming out. Λίγο αργότερα, ο ίδιος και η μητέρα του άρχισαν να καταγράφουν το ταξίδι της φυλομετάβασής του με κινηματογραφιστή Φοξ Φίσερ με μια σειρά από μικρού μήκους βίντεο να κυκλοφορούν στο YouTube. Φέτος, θα ολοκληρωθεί και θα κυκλοφορήσει μια ταινία μεγάλου μήκους, με τον τίτλο Life of Kai.

Το να έχω την ευκαιρία να καταγράψω και να αναλογιστώ το ταξίδι μου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα γνωρίζω ότι η ιστορία μου έχει βοηθήσει ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, με γεμίζει χαρά”, είπε ο Κάι στο PinkNews. “Επίσης, γνωρίζοντας ότι αυτό που δημιουργούμε βοηθάει τόσους πολλούς ανθρώπους με κάνει ακόμα πιο ευγνώμων για το όλο εγχείρημα”.

Στην ταινία, ο Κάι συζητά για τη δύναμη της πρόσβασης, για το πώς η αγάπη και η υποστήριξη από τη μητέρα του τον βοήθησε και για το πώς είναι να είσαι τρανς άτομο που μεγαλώνει σε μια εποχή που τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όλο και πιο εχθρικά απέναντι στην κοινότητα.

Αναφέρεται επίσης στους αγώνες του με τη δυσφορία. “Μεγαλώνοντας, πάλευα με το σώμα μου, νιώθοντας αγχωμένος και αποκομμένος από αυτό”. Φορούσε για χρόνια δεσίματα, τα οποία “παρείχαν κάποια ανακούφιση”, καθώς αντιμετώπιζε έναν μακρύ δρόμο για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που να επιβεβαιώνει το φύλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλά ο Κάι αισθάνεται ότι ζούσε με τη “σωματική δυσφορία και τους περιορισμούς που επιβάλλουν” για πολύ καιρό, και τώρα που είναι 18 ετών επιδιώκει την χειρουργική επέμβαση.

“Η χειρουργική επέμβαση ήταν πάντα ένα ουσιαστικό βήμα στο ταξίδι μου. Από μικρός, μισούσα να κοιτάζω το σώμα μου προς τα κάτω. Ξεκίνησα την εφηβεία πολύ νέος και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν ήθελα να ντύνομαι, να κάνω ντους, έλεγα στη μαμά μου σε ηλικία 10 ετών ότι ήθελα να κόψω την ανάπτυξη του στήθους μου”.

“Η κορυφαία χειρουργική επέμβαση όχι μόνο θα ανακουφίσει αυτόν τον πόνο, αλλά θα σηματοδοτήσει και την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή μου, δίνοντάς μου περισσότερη αυτοπεποίθηση”.