Το Alok Vaid-Menon, 31 ετών, που χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες “they/them”, έδωσε συνέντευξη και φωτογραφήθηκε για το περιοδικό φορώντας ρούχα που μοιάζουν με παραδοσιακή γυναικεία lehenga ενδυμασία.Το Brides Today, το οποίο είναι ένα αγγλόφωνο περιοδικό, μοιράστηκε τρία ψηφιακά εξώφυλλα με τον non binary τρανς ακτιβιστή και κωμικό Alok Vaid-Menon να ποζάρει με διαφορετικά παραδοσιακά Ινδικά φορέματα στο Instagram. 

Η συνέντευξή του ωστόσο είναι πιο συγκινητική από το εξώφυλλο: “Έχω δεχτεί bullying όλη μου τη ζωή. Μακάρι να μπορούσα να περπατήσω στο δρόμο – και να υπάρχω δημόσια – χωρίς να φοβάμαι ότι θα μου επιτεθούν. Μακάρι να μπορούσα να δημοσιεύσω μια εικόνα του εαυτού μου στο διαδίκτυο χωρίς να δεχτώ μηνύματα μίσους. Μακάρι να μπορούσα να με δουν ως άνθρωπο… Αλλά δεν πρόκειται να περιμένω αυτό το μέλλον, θα το χτίσω τώρα, εδώ, με τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι για αγάπη» λέει.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ετοιμάζεται να αποφανθεί σχετικά με την ισότητα του γάμου για την ινδική κοινότητα LGBTQ+. “Ελπίζω ότι ονειρευόμαστε,  πέρα ​​από την ανοχή, την ουσιαστική αποδοχή», είπε στη συνέντευξη. “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ομορφιά και περηφάνια στις διαφορές μας. Ελπίζω ότι δεν είμαστε απλώς ασφαλείς, αλλά καλά. Πάνω από όλα: Ελπίζω να είμαστε ελεύθεροι”.Ο αριθμός των αρνητικών σχολίων δείχνει ότι πολλοί χρήστες δεν συμφωνούν με την αποδοχή όλων των ταυτοτήτων. Αλλά τους δίνει την απάντηση που δεν περίμεναν να ακούσουν: “Ο λόγος που κυνηγούνται οι LGBTQI+ είναι επειδή έχουμε το θράσος να ενστερνιστούμε την αυθεντικότητα και την αυτονομία σε έναν κόσμο που ορίζει συμμόρφωση. Οι άνθρωποι παίρνουν τις δικές τους ανασφάλειες και τις προβάλλουν σε εμάς. Με άλλα λόγια, οι συνεχείς διακρίσεις κατά της κοινότητάς μας είναι ένδειξη του αγώνα ψυχικής υγείας των μη ΛΟΑΤΚΙ. Αυτό που χρειάζεται είναι η προώθηση της θετικής ψυχικής υγείας για όλους».

“Στις 18 Απριλίου 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε αιτήματα για τη νομιμοποίηση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών στην Ινδία. Πρόκειται για υπόθεση-ορόσημο, καθοριστική για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και γάμου. Για την υποστήριξη του δικαιώματος στην αγάπη και την αξιοπρέπεια για όλους, σε αυτό το ειδικό ψηφιακό εξώφυλλο του Brides Today πρωταγωνιστεί το Alok Vaid-Menon”, γράφει το περιοδικό Brides Today India, εξηγώντας την επιλογή του.