Σκεφτείτε τώρα να έχετε πάει από τον εξωτικό Πύργο στην Αθήνα και να σας σηκώσουν μαζί με το αυτοκίνητο, με εσάς μέσα (το τονίζουμε) για να το κλέψουν. Δεν είναι ένα υπέροχο, ζεστό και ιδιαίτερο καλωσόρισμα στην πρωτεύουσα; Φυσικά και είναι.

Πώς έχει το στόρι: Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το ίδιο το «θύμα» στο PatrisNews, άγνωστοι προσπάθησαν να τον ληστέψουν μέρα-μεσημέρι, εν κινήσει. Ναι, καλά διαβάσατε. Όλα έγιναν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όταν ο άνδρας από τον Πύργο, περνούσε από κεντρικό δρόμο της περιοχής με το μικρό δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης, Smart. Αυτοκίνητο τσέπης, ξέρετε τώρα.

Δύο οχήματα που βρίσκονταν στο αντίθετο ρεύμα, μόλις τον είδαν, κινήθηκαν προς το μέρος του με το ένα από αυτό να του κλείνει το δρόμο από μπροστά και το δεύτερο όχημα, να περνά κι αυτό στο αντίθετο ρεύμα, να πηγαίνει στην πίσω πλευρά από το Smart και κάνοντας όπισθεν, να του κλείνει κι αυτό το δρόμο. Μάλιστα, ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου, κατέβηκε από το όχημα και ξεκίνησε να τρέχει προς τον Πυργιώτη οδηγό.

Ο άνδρας από τον Πύργο, αντιδρώντας με απόλυτη ψυχραιμία, κατάφερε να ξεφύγει από το κάτι σαν «μπλόκο» από ένα μικρό κενό που υπήρχε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και χάθηκε στα στενά της πόλης, κι όλα αυτά στις 12 η ώρα το μεσημέρι. Ο ίδιος άμεσα κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας το περιστατικό με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να του λένε πως οι γνωστοί-άγνωστοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους το μικρό αυτοκίνητο πόλης, που ιδιαίτερα στην Αθήνα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της κλοπής του. Το έχουν σύστημα με λίγα λόγια.

Οι σπείρες το τελευταίο διάστημα, έχουν βάλει στο «μάτι» κυρίως τα αυτοκίνητα Smart αφαιρώντας από αυτά τα τιμόνια και τους λεβιέδες των ταχυτήτων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διαρρήκτες έχουν κλέψει ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το βάζουν στην πλάτη και φεύγουν.