Μια υπέροχη χώρα είμαστε, όμως, μωρέ. Στα πιο πρόσφατα νέα, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη (27/4) στη Ρόδο, όπου και βρίσκεται η έδρα της εταιρείας Uber. Μια ομάδα οδηγών ταξί φαίνεται πως αποφάσισε να επιτεθεί και να βανδαλίσει δεκάδες οχήματα, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία Uber, με τις ζημιές να εκτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Χαμός.

Εκτεταμένες ζημιές, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καταγγελίες για επίθεση κατά εργαζομένων είναι μερικά από συνθέτουν το όλο σκηνικό που επικράτησε χθες στη Ρόδο. Ιδίως τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος και οι οδηγοί ταξί μάλλον είναι έξαλλοι πως άλλοι θα έχουν την τιμή να επιστρέφουν λιπόθυμους από το μεθύσι τουρίστες στα δωμάτιά τους. 

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι όλα έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν δυο άγνωστοι εισέβαλαν σε αλάνα και προκάλεσαν ζημιές κυριολεκτικά σε ό,τι έβλεπαν μπροστά τους. 

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως νωρίτερα είχαν προηγηθεί μια σειρά από επεισόδια εντός και εκτός της πόλης της Ρόδου, ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και οδηγών Uber. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν τρεις προσαγωγές, ενώ τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας τραυματίστηκαν, με έναν να έχει σπάσει το πόδι του. 

Πριν από λίγες ημέρες έγινε ανακοίνωση πως επίσημα πλέον τα οχήματα της Uber αρχίζουν να λειτουργούν στη Ρόδο. Οι οδηγοί ταξί αντέδρασαν. Ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, σε δήλωσή του τόνισε πως «είναι σαν να μας κλείνει τα σπίτια», με τους οδηγούς ταξί να ισχυρίζονται πως εκείνοι της Uber έχουν μικρότερη χρέωση από αυτή που ορίζει ο νόμος και ότι δεν είναι νόμιμοι. Οι οδηγοί Uber πάντως δεν συμφωνούν. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόλος της Uber στην Ρόδο αριθμεί από 30 έως 50 οχήματα, τα οποία φέρουν διακριτικά.

Όπως καταγγέλλεται, από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, την Τρίτη 25/4, μέχρι και χθες που έγιναν τα ακραία γεγονότα καταστροφής των αυτοκίνητων και της σκληρής επίθεσης κατά των εργαζομένων μας, σημειώθηκαν ακόμη τρία περιστατικά βίας και τραμπουκισμού από οδηγούς ταξί, για τα οποία ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία της Ρόδου και τα συμβάντα καταγράφηκαν.

Η αστυνομία προέβη στις απαραίτητες συστάσεις για να συμμορφωθούν.