Από ό,τι φαίνεται, όσο χάρηκε χάρηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ως ο «μαέστρο» της πρώτης ελληνικής παραγωγής που μπήκε ποτέ στο Netflix. Σε άλλα νέα, μετά το Maestro, μια ακόμα ελληνική παραγωγή, η ταινίας της Μιμής Ντενίση (στο μυαλό μας αυτό το όνομα προφέρεται με μια πολύ συγκεκριμένη προφορά), «Σμύρνη μου αγαπημένη» πήρε το πράσινο φως για να μπει στην πλατφόρμα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η εταιρεία παραγωγής ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις με το Netflix και τελικά, η συμφωνία έκλεισε. 

 

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση, θα γίνει τις επόμενες μέρες. Να τονίσουμε κάπου εδώ πως αν όλα πάνε καλά για τη Μιμή Ντενίση, θα πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που θα κάνει είσοδο στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming. 

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως εκτός του Netflix, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα προβληθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας

Good job Mimi. 

Για όποιον δεν έχει δει την ταινία

Αρχικά, όποιος δεν την έχει δει, ας περιμένει να τη δει στο Netflix μια και καλή. Σε κάθε περίπτωση, η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί μια προνομιούχα Ελληνίδα στη Σμύρνμη, στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Η ταινία γυρίστηκε σε Λέσβο, Χίο, Αθήμα, Πειραιά και Φάληρο και αποτελέι την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.