Στη viral δοκιμασία του «Τοίχου» διαγωνίστηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου, οι 11 παίκτες του MasterChef 2023, μόνο που, αυτή τη φορά, υπήρξε μια έξτρα δοκιμασία. Για τους κριτές, όχι για τους διαγωνιζόμενους. 

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε Μπλε και Κόκκινους, με τον Νίκο να ορίζεται αρχηγός στους πρώτους και τον Γιώργο Πορφύρη στους δεύτερους. Και ενώ οι δύο ομάδες συνέλεγαν τα συστατικά που θα χρειαστούν για τις παρασκευές τους ξεκινώντας τις πρώτες διεργασίες, οι τρεις κριτές έκαναν ένα πηγαδάκι και το έριξαν στο παρελθόν, φέρνοντας στον αφρό της μνήμη τους παίκτες προηγούμενων σεζόν που κλήθηκαν να αναμετρηθούν στη δοκιμασία του «Τοίχου». 

«Είναι αγαπημένη δοκιμασία. Νομίζω ότι απ’ όλες τις χρονιές ο Τοίχος με Τσίκιλη ήταν ο καλύτερος» είπε στην αρχή ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Ήταν ο πρώτος. Με μια πάπια που δεν μπήκε ποτέ στο πιάτο» απάντησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, με μία δυσκολία και με αφορμή τη λέξη «πάπια» ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος προκάλεσε τους άλλους δύο κριτές, να πουν τον γνωστό γλωσσοδέτη «Μια πάπια μα ποια πάπια». Δεν πήγε πολύ καλά.