Αν έχετε μπει στη διαδικασία «ψαξίματος» για ταξίδι (τριήμερο έρχεται) πρόσφατα, πιθανώς να έχετε κλάψει λίγο από τις τιμές που βλέπετε στην οθόνη σας. Και, παρά τις προσπάθειές σας να είστε κάπως ευέλικτοι όσον αφορά τις ημερομηνίες τους ταξιδιού, όπως και των αεροδρομίων που θα χρειαστεί να προσγειωθείτε, δεν φαίνεται να μπορείτε να βρείτε τις τιμές που είχατε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ωραία και η Ελλάδα, αλλά ένας άνθρωπος χρειάζεται και την αλλαγή.
 
Γιατί, όμως, οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές αυτή τη στιγμή; Τελικά, δεν είναι και τόσο περίπλοκο. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και όπως φαίνεται, αυτοί θα συνεχίσουν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και την τσέπη μας ελαφρύτερη.
 
Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ανεβοκατεβαίνουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αεροπορική βιομηχανία και του κόσμου. Για παράδειγμα, όπως διαβάζουμε στο viatravelers.com, η ζήτηση μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η πανδημία του κορονοϊού ουσιαστικά έκοψε τα φτερά της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Φυσικά, οι τιμές των πτήσεων έπεσαν κατακόρυφα αλλά καθώς η κατάσταση βελτιώθηκε, η ζήτηση εκτοξεύτηκε στα ύψη και αυτές οι σούπερ χαμηλές τιμές των εισιτηρίων έγιναν, και πάλι, ακριβές.
 
Επίσης, η κάθε εποχή επηρεάζει τη ζήτηση η οποία αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα τους μήνες. Τα ταξίδια, όπως ξέρουμε πολύ καλά, κοντά στα Χριστούγεννα είναι πάντα πιο ακριβά. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να λαμβάνετε υπόψη την εποχικότητα κάθε φορά που κλείνετε εισιτήρια. 
 
 Το βασικότερο, όμως, είναι οι τιμές των καυσίμων που επηρεάζουν και τις τιμές των εισιτηρίων. Έχετε κουραστεί να ακούτε για τις υψηλές τιμές της βενζίνης στις ειδήσεις αλλά δυστυχώς, πρόκειται για ένα πρόβλημα που εκτείνεται μέχρι τον ουρανό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών. Οπότε, το υψηλότερο κόστος καυσίμων οδηγεί σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε.