Ζούμε στην εποχή των daddy heroes. Έχουμε το ίνδαλμα Πέντρο (ή Πέδρο) Πασκαλ που μας έδειξε το δρόμο και φυσικά το Netflix κατάλαβε ότι το κοινό δεν ψάχνει it boys αλλά μεσήλικες πρωτωαγωνιστές με ρυτίδες στα μάτια (ναι, τον Κιάνου λέμε) και έβαλε μια ταινία του 2021 που πρωταγωνιστεί ένας μπαμπάς που ρίχνει πολύ ξύλο (α ρε Λιάμ Νίσον πρωτοπόρε). Σιγουράκι για top10.  

O Μπομπ Όντενκερκ ζει στα προάστια στο Nobody. Ο όρος προάστια κουβαλά κάποιες στερεοτυπικές συνδηλώσεις. Κάθε εβδομάδα λειτουργεί με την ίδια ρουτίνα (μέχρι να διαταραχθεί αυτή η κανονικότητα). Ναι, είναι ο γάμος του είναι μια τυπική διαδικασία και ο ίδιος κουρασμένος και απογοητευμένος από την καθημερινότητα του. Είναι στην ηλικία της αμφισβητούμενης αρρενωπότητας. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε πόσο ανθεκτικοί είναι οι μπαμπάδες μας. Και πόσο θυμώνουν αν πειράξεις τα παιδιά τους.Ένα βράδυ, είναι σπίτι με την οικογένειά του – έχει έναν έφηβο γιο και μια μικρή κόρη – και γίνεται διάρρηξη.  Ο Χατς διαπιστώνει αμέσως ότι οι διαρρήκτες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, είναι ερασιτέχνες και φοβισμένοι. Παρατηρεί μάλιστα ότι το όπλο που κρατάει η γυναίκα δεν έχει σφαίρες. Έτσι, εύλογα, και χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά του ένστικτα, κάνει ένα βήμα πίσω αντί να επιτεθεί. Ένα ρολόι, 100 δολάρια κι ένα μαυρισμένο μάτι μετά είναι αρκετά για να ξυπνήσει ο άλλος του εαυτός.  

Ο συγκεκριμένος μπαμπάκας κουβαλά αποσκευές από το παρελθόν. Γεμάτες όπλα μιας και έβγαζε το μεροκάματο ως εκτελεστής. Αποδεικνύεται ότι είναι ένας συνταξιούχος εκπαιδευμένος δολοφόνος που αποφασίζει ότι του έλειψε να παίζει ξύλο. Ξαφνικά ο Χατς θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και όλους όσους αγαπά, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του (Κρίστοφερ Λόιντ), συνταξιούχου πράκτορα του FBI σε οίκο ευγηρίας.   Επί 90 λεπτά ο μεσήλικας κωμικός ηθοποιός αποδεικνύει γιατί προτάθηκε για Emmy στο Better Call Saul. Ειδικά με τις σκηνές μέσα στο λεωφορείο. Γενικά, είναι εξαιρετικά στυλιζαρισμένες οι σκηνές με της εισβολής στο σπίτι και στο λεωφορείο με τους μεθυσμένους τύπους που παρενοχλούν μια γυναίκα. Είναι η b movie με σχετικά μικρό προϋπολογισμό που το σενάριο της δεν σου λέει απολύτως τίποτα, αλλά δεν θα μετανιώσεις που την είδες. 

https://twitter.com/mrbobodenkirk?ref_src=twsrc%5Etfw