Μπορείς να φανταστείς μια καθημερινότητα στην οποία βλέπεις καθημερινά γυμνό τον σπιτονοικοκύρη σου να κάνει ηλιοθεραπεία στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας; Δηλαδή, τι χειρότερο θα σε βρει; Πάντως κάτι τύποι στη Φρανκφούρτη το έπαθαν και σταμάτησαν να πληρώνουν ενοίκιο. Ίσως για ψυχική οδύνη. Πάντως δεν τους δικαίωσε το δικαστήριο. Ναι, η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη. 

Η υπόθεση είναι η εξής: εκείνος έκανε γυμνός ηλιοθεραπεία, γιατί διάολε, το κτίριο του ανήκει. Ποιος να του πει τι; Οι ενοικιαστές από την άλλη θεώρησαν πως αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να σταματήσουν να δίνουν νοίκι. Η υπόθεση πήγε σε Δίκη και δικαστήριο της Φρανκφούρτης δικαίωσε τελικά τον ιδιοκτήτη, κρίνοντας πως η συνήθειά του να αράζει γυμνός στον ήλιο δεν επηρέαζε σε κάτι τη χρηστικότητα του χώρου ενοικίασης. Κλείστε τα παράθυρα, ασούμε. Ή τα μάτια σας. 

Πρόκειται για ένα κτίριο σε μια ακριβή περιοχή της Φρανκφούρτης. Εκεί είχε νοικιάσει μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού έναν όροφο. Η εταιρεία κάποια στιγμή σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο επειδή είχε ένσταση -μεταξύ άλλων και την αγάπη του ιδιοκτήτη για τον γυμνισμό. Έτσι, ο ιδιοκτήτης έκανε αγωγή. 
Την περασμένη Τετάρτη το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της εταιρείας, κρίνοντας πως «η χρηστικότητα του ενοικιασμένου ακινήτου δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι ο ενάγοντας έκανε γυμνός ηλιοθεραπεία στην αυλή». 

via GIPHY

Διαβάζουμε στον Guardian πως το σημείο στο οποίο έκανε ηλιοθεραπεία ο ιδιοκτήτης μπορούσε να το δει κάποιος από τα γραφεία της εταιρείας μόνο αν έγερνε πολύ έξω από το παράθυρο, επεσήμανε το δικαστήριο. Επίσης, οι ένοικοι απέτυχαν να αποδείξουν ότι ο ιδιοκτήτης κατέβαινε γυμνός τις σκάλες για να βγει στην αυλή. «Αντιθέτως, ο ενάγων δήλωσε αξιόπιστα πως πάντα φορούσε μπουρνούζι, το οποίο έβγαζε μόνο προτού καθίσει στην ξαπλώστρα», τόνισαν οι δικαστές. 

Η εταιρεία είχε κάνει έφεση σε προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία δικαίωνε τον ιδιοκτήτη. Το μόνο που αναγνώρισαν οι δικαστές στην εταιρεία ήταν πως είχε δικαίωμα να μην πληρώνει το ενοίκιο για τρεις μήνες, εξαιτίας των θορυβωδών κατασκευαστικών εργασιών που διεξάγονταν στη γειτονιά.

Δεν ξέρουμε ποιος πρέπει να το ακούσει, αλλά παιδιά, μην αράζετε γυμνοί σε κοινόχρηστους χώρους. Για το Θεό.