Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει νιώσει την ανατριχιαστική υπόνοια πως κάποιος την ακολουθεί. Που να μην έχει χαμηλώσει τη μουσική στα ακουστικά της για να είναι σίγουρη πως θα ακούσει αν περπατάει κάποιος πίσω της, ανησυχητικά κοντά. Που να μην έχει γυρίσει να κοιτάξει πίσω της. Που να μην έχει νιώσει την ανακούφιση της διαπίστωσης πως πίσω της περπατάει μια άλλη γυναίκα. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν όλα τα παραπάνω αμφισβητούνται από άντρες που (προφανώς) δεν έχουν βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. 

Ζώντας στην εποχή που ο φόβος και ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί, μια γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της την τρομακτική εμπειρία του να ακολουθείται από έναν άγνωστο άντρα όσο έκανε το καθημερινό της τρέξιμο. Στο βίντεο που έγινε viral στο TikTok, η κοπέλα περιγράφει λεπτομερώς το πώς ο τύπος την ακολούθησε για πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο και στα σχόλια άλλες γυναίκες περιέγραψαν αντίστοιχες δικές τους εμπειρίες. 

«Γεια σας, απλώς κάνω αυτό το βίντεο ώστε οι γυναίκες να είναι λίγο πιο ενήμερες για αυτά. Βλέπετε αυτόν τον κύριο πίσω μου; Ναι, αυτό είναι το θέμα αυτού του βίντεο», αναφέρει. Στο βίντεο εξηγεί πως ένας κύριος περπατούσε μπροστά της, προς αντίθετη κατεύθυνση και ως δια μαγείας βρέθηκε να περπατά πίσω της. 

Η Lacie άλλαξε διαδρομή για να δει μήπως είναι ιδέα της, αλλά εκείνος την ακολούθησε και εκεί. Πέρασε κόκκινα φανάρια πεζών. Ο τύπος ακόμα εκεί. Πίσω της. Σε ένα σημείο λέει: «Αυτός ο άνθρωπος επιταχύνει πίσω μου. Θα τρέξω πολύ γρήγορα για να δω αν θα αρχίζει να τρέχει. Ω, ναι, τρέχει.»

Στο βίντεο ο άνθρωπος φαίνεται κανονικά και αυτός είναι ένας από τους χειρότερους φόβους κάθε γυναίκας. Η κοπέλα κλείνει το βίντεό της με μια σκληρή, λυπηρή αλήθεια: «Εάν για ένα λεπτό αισθανθείτε ότι κάποιος σας ακολουθεί, οι πιθανότητες είναι πως μάλλον είναι αλήθεια». 

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

@lacie_kraatz #foryou #ladies #awareness ♬ original sound – Lacie