Όταν ο Έλον Μασκ έλεγε πρόσφατα ότι το να διαχειρίζεσαι μια τέτοια εταιρεία είναι δύσκολο, το μυαλό μας δεν πήγε εκεί. Τις τελευταίες ώρες, ένα κακό μαντάτο γεμίζει σταδιακά τη ροή ειδήσεων στα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως και αυτό έχει να κάνει με το Twitter, εκεί που οι Έλληνες χρήστες κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. 

Το Twitter Circles, η λειτουργία του Twitter που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ό,τι θέλουν σε μια μικρότερη, επιλεγμένη ομάδα φίλων, βάρεσε συναγερμό. Αυτή η σχετικά νέα δυνατότητα που προσφέρει το μπλε πουλί,  επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δει ιδιωτικές αναρτήσεις. Κάτι σαν τους στενούς στο Instagram δηλαδή.

«Το Twitter Circles έχει πρόβλημα», έγραψε στο Twitter πριν από μερικές ημέρες η συγγραφέας Abraham Josephine Riesman, η οποία ανακάλυψε ότι οι γυμνές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο Twitter Circle είχαν διαρρεύσει. «Ανέβασα μια γυμνή φωτογραφία στα Circles χθες και είδα ότι άρεσε σε κάποιον που δεν ακολουθώ».

«Τα Twitter Circles δεν είναι ιδιωτικά. Παρακαλούμε μην δημοσιεύετε ευαίσθητες πληροφορίες επειδή μπορούν να τις δουν και άλλοι άνθρωποι», έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter. Η αποτυχία του Twitter να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών του αποτελεί «σημαντική παραβίαση της ιδιωτικότητας», δήλωσε στο Buzzfeed η Μελίσσα Ίνγκλ, πρώην ανώτερη επιστήμονας δεδομένων στο Twitter.

via GIPHY

«Το Twitter φαίνεται να αποτυγχάνει να φιλτράρει το ιδιωτικό περιεχόμενο πριν το εμφανίσει στους χρήστες», δήλωσε στο TechCrunch ο Θίο Μπράουν, πρώην μηχανικός του Twitch και, αν και ακόμα η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ποιο είναι το πρόβλημα ή πότε θα διορθωθεί, αυτό υπάρχει.

Όπως επισημαίνει το Forbes, το φιάσκο των Circles είναι το τελευταίο πρόβλημα που σίγουρα θα δυσχεράνει τις προσπάθειες του Μασκ να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι το Twitter είναι ένας ασφαλής χώρος για τα προϊόντα τους. Για τους απλούς χρήστες τι γίνεται;