Για αρχή θέλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στα άτομα που θα αναγκαστούν να βγάλουν χρήματα από την τσέπη τους για  να πληρώσουν τις παρανομίες τους. Δεν είναι πράγματα αυτά, αν είναι έτσι να το κλείσουμε το μαγαζάκι και να πάμε σπίτια μας. Να δούμε τι θα κάνετε μετά όμως χωρίς το Principote της Μυκόνου.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες αγγίζει τα 33 εκατ. ευρώ και αφορά αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές στην παραλία του Πάνορμου. Κύριοι, δεν φτάνει που σας φέρνουμε κόσμο στο νησί, θέλετε να είμαστε και τυπικοί; Είμαστε με τους ιδιοκτήτες του Principote, #mexritelous.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σούπερ ουάου lux beach bar του νησιού αποτελείται από αυθαιρεσίες που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Αφού δεν έχτισαν κάνα ουρανοξύστη πάλι καλά να λέτε. Οι αρμόδιοι επιθεωρητές επέβαλλαν πρόστιμο-βόμβα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ για ανέγερση και 11 εκατομμυρίων για τη διατήρηση αυθαιρέτου. Ε τι να έκαναν οι άνθρωποι δηλαδή; Να το γκρέμιζαν ακόμα δεν το έχτισαν;

Για κάθε χρόνο που θα περνά και η ιδιοκτησία δε θα έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση, θα πληρώνει 11 εκατ. ευρώ πρόστιμο, αρχής γενομένης από φέτος, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πάντως να ξεκαθαρίζει μιλώντας στο Mega ότι οι μπουλντόζες θα μπουν ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την επέμβαση των ΜΑΤ. Σκεφτείτε τώρα να έχουν πάρτι, να χτυπιούνται, να έχουν πάει για τις πληροφορίες και ξαφνικά να ρίχνουν δακρυγόνα τα ΜΑΤ.

 
Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα εισαγγελική παρέμβαση για αιφνίδιους ελέγχους σε αυθαίρετα. Πρωτόκολλα κατεδάφισης, σύμφωνα με το intronews.gr,  θυροκολλήθηκαν και στο Nammos, στην Ψαρρού, με τους ιδιοκτήτες να έχουν δέκα μέρες διορία να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο συμμόρφωσης πάντως, πλάνα έδειχναν εργάτες να σπεύδουν να ξηλώσουν κάποια από τα αυθαίρετα τμήματα. Τρέχουν και δεν φτάνουν. Στην στέγη του Principote υπάρχουν εργάτες οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση.