Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς θα έμοιαζε μια ταινία του Χάρι Πότερ αν την σκηνοθετούσε ο  Γουές Άντερσον.

Ευτυχώς, υπάρχει και η τεχνητή νοημοσύνη που κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά μας όνειρα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα φωτεινό και πολύχρωμο Χάρι Πότερ

Λοιπόν, αυτή είναι μια ερώτηση που έχει απαντηθεί από μια σειρά εικόνων τέχνης τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αποτυπώσει εκπληκτικά πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι το Χάρι Πότερ από τον ιδιόρρυθμο σκηνοθέτη.

Το franchise ταινιών Χάρι Πότερ είχε πολλούς διαφορετικούς σκηνοθέτες και το στυλ των ταινιών άλλαξε κατά τη διάρκεια του έπος καθώς οι ιστορίες έγιναν πιο σκοτεινές.

Ενώ η πρώτη ταινία είχε αρκετό φως και χιούμορ, οι μεταγενέστερες ταινίες είχαν μπόλικο σκοτάδι, μπλε και μαύρο, χάρη στην άνοδο του Βόλντεμορτ στην εξουσία. Τα σκοτεινά και σατανικά σχέδια του Βόλντεμορτ χρειάζονταν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα. 

Οι ταινίες του Άντερσον τείνουν να είναι αρκετά σουρεαλιστικές που μπορούν ακόμα να προσδώσουν στον τρόμο του Βόλντεμορτ, διατηρώντας παράλληλα τα πράγματα κάπως ανάλαφρα.

Ένας Instagrammer με το όνομα Panorama Channel με τη βοήθεια του AI το έκανε πραγματικότητα. 

Οι εικόνες AI για το πώς θα μπορούσαν να φαίνονται ο Χάρι Πότερ, ο Βόλντεμορτ, η Ερμιόνη, ο Ντάμπλντορ και άλλοι εάν ο Άντερσον ήταν επικεφαλής είναι σίγουρα πιο πολύχρωμες και εκκεντρικές από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα στο franchise του Χάρι Πότερ.

 Παρά το γεγονός ότι οι ταινίες του Χάρι Πότερ έχουν αφοσιωμένους θαυμαστές σε όλη τη διάρκειά του και τα χρόνια μετά, δεν είναι το τέλος του franchise.

Με την αμφιλεγόμενη επανεκκίνηση του Χάρι Πότερ να βρίσκεται στο δρόμο, υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για τον Wizarding World να προσθέσει κάποιο φωτεινό χρώμα στο σκηνοθετικό του στυλ.

Με τη νέα σειρά Harry Potter for ΗΒΟ Max που ανακοινώθηκε από την Warner Bros Discovery, μένει να δούμε ποια προσέγγιση θα ακολουθήσουν για να ξαναδιηγηθούν τις περιπέτειες του Χάρι, της Ερμιόνης και του Ρον στο Χόγκουαρτς με νέο καστ.