Ο Τζιλενχάλ θυμήθηκε μια αστεία ιστορία στο “The Kelly Clarkson Show”, όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε για προηγούμενες δουλειές του, πριν γίνει η ηθοποιάρα που όλοι αγαπάμε. Αποκάλυψε λοιπόν ότι το περιστατικό συνέβη ενώ εργαζόταν ως ναυαγοσώστης. Τότε, χρησιμοποίησε τα ούρα του για να βοηθήσει κάποιον που τον τσίμπησε μια μέδουσα.  Θυμηθήκατε κι εσείς το επεισόδιο από τα “Φιλαράκια” με το τσίμπημα μέδουσας στη Μόνικα;

Αν σας έχει τσιμπήσει τσούχτρα, ξέρετε ότι μιλάμε για κάτι τρομερά επίπονο. Και υπάρχει ένας μύθος ότι τα ούρα είναι μια λύση ανάγκης για τον πόνο. Στην πραγματικότητα, τα ούρα δεν έχουν σταθερό pH, δηλαδή είναι είτε όξινα είτε αλκαλικά. Εάν τα ούρα είναι όξινα, προλαμβάνουν την εξάπλωση του δηλητηρίου της τσούχτρας σε ποσοστό περίπου 25%. Εάν όμως βρίσκονται σε αλκαλική φάση, διευκολύνουν την εξάπλωση των δηλητηριωδών κυττάρων, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ο πόνος. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα καταγραφής Μεδουσών στην Ελλάδα βασίζεται στην επιστήμη των πολιτών. Και έχει ξεκινήσει το 2018 από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας στην ειδική πλατφόρμα Jellyfish of Greece- iNaturalist.  Τα ούρα, όπως και το νερό, δεν είναι η καλύτερη λύση αφού μεταβάλλει τη συγκέντρωση του αλατιού μέσα και έξω από το τσίμπημα κάνοντας  τα πλοκάμια να κολλήσουν στο δέρμα και να σπάσουν οι νηματοκύστεις- οι κάψουλες με το δηλητήριο- επιδεινώνοντας τον πόνο και την ενόχληση. 

Ο Τζιλενχάλ μίλησε κυρίως για τη συμμετοχή τους στο The Covenant του  Γκάι Ρίτσι.Η πλοκή του ακολουθεί έναν πρώην λοχία του αμερικανικού στρατού και βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν που επιστρέφει στη χώρα για να σώσει τον διερμηνέα που κάποτε έσωσε τη ζωή του από τους Ταλιμπάν.Ο Τζον, ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζέικ Τζίλενχαλ, βρίσκεται στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν. Από τη μία, θέλει να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί, απ’την άλλη όμως ανυπομονεί να γυρίσει στην οικογένειά του.