Επιτέλους, ο αλγόριθμος του Netflix μας πρότεινε ακόμη μια σειρά της προκοπής.  Και πολιτικό δράμα και ρομαντική κωμωδία. Φαινομενικά. Ουσιαστικά μια φεμινιστική σειρά. Πώς τα κατάφερε το Netflix, ακόμα απορούμε. Τα κατάφερε πάντως. Ακυρώσαμε κράτηση για φαγητό Σάββατο βράδυ γιατί κολλήσαμε και παραγγείλαμε delivery κάνοντας binge watching εξαιτίας της Κέρι Ράσελ. Βασικά, εξαιτίας της Ντέμπορα Καν, που ήταν παραγωγός και σεναριογράφος του Homeland και του West Wing. Άρα, ξέρει πώς να κάνει καλή τηλεόραση. Και υπέροχα πολιτικά δράματα. 

Η Κέρι Ράσελ/Κέιτ στο Diplomat είναι μια γυναίκα λίγο πριν τα 50 που έχουν δει πολλά τα μάτια της. Έχει την καριέρα της ως αξιωματούχος στο διπλωματικό σώμα και ξέρει πώς να κλείνει τις δουλειές στη Μέση Ανατολή. Έχει κι έναν (παροπλισμένο) σύζυγο που πιστεύει ότι τα κάνει όλα καλύτερα από εκείνη. Και τον χωρίζει. Προσπαθεί τουλάχιστον. Γιατί ο Χαλ είναι χαρισματικός και σκορπάει τη γοητεία του  άμα τη εμφανίσει . Είναι αυτό που λένε οι Βρετανοί “captivating”. Σαγηνευτικός, γοητευτικός, νάρκισσος. Είναι ο παίχτης που έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα σε ξελογιάσει. Ε, την κούρασε αυτό. Δεν είναι μιλένιαλ η κοπέλα, είναι 50αρα. Η  Κέιτ Γουάιλερ έχει χτίσει μια εντυπωσιακή καριέρα αλλά επισκιάζεται εδώ και καιρό από εκείνη του συζύγου της Χαλ ( Ρούφους Σουλ ). Προχωράμε.  

Μια έκρηξη σε ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο δημιουργεί μια νέα κρίση, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και πυροδοτώντας κάθε είδους εντάσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Ιράν, το οποίο θεωρείται ύποπτο για την πραγματοποίηση της επίθεσης. H Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο ως νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα που κάνει το ζέσταμά της για το ρόλο της VP (Αντιπροέδρου). Είναι μια Σταχτοπούτα που δεν γνωρίζει ότι αυτή η δουλειά είναι η ακρόαση της για να αντικαταστήσει την αντιπρόεδρο που μπλέχτηκε σε σκανδαλάρα οικονομική εξαιτίας του άνδρα της. Δεν είχαν κατά νου ότι ηΚέιτ νιώθει άβολα με ψηλοτάκουνα και ακριβά φορέματα. Προσπαθήσαμε να μετρήσουμε πόσες φορές είπες η Κέρι Ράσελ την λέξη από f, χάσαμε το μέτρημα. Φυσικά,  έχει την ικανότητα να αποκλιμακώνει την ένταση. Που συνήθως προκαλούν αιμοδιψείς και λαϊκιστές άνδρες στην εξουσία. Οι άνδρες στη ζωή της Κέιτ περιμένουν από αυτήν να ξοδέψει τα ταλέντα της για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη, θέλουν να είναι μια διαμεσολαβήτρια, κομψή διαμεσολαβήτρια. Κι αυτούς τους βαρέθηκε. 

https://t.co/N6rzyx3MgQ

Η Κέρι Ράσελ έχει  κωμικό timing και είναι εξαιρετικά συμπαθής στο τηλεοπτικό κοινό. Τεράστιο προτέρημα. Το ερώτημα για το ποιος φταίει πραγματικά για τη βομβιστική επίθεση στο αεροπλάνο, κρατάει τους θεατές. Δεν είναι τόσο πολιτικό δράμα όσο θα ήθελε αυτή η σειρά. Είναι λίγο πιο VEEP κάποιες φορές. Αλλά, για οκτώ επεισόδια το ανέχεσαι. Κυρίως, για τον καυτό Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας (Ντέιβιντ Γκιάσι). Ναι, είμαστε τόσο ρηχοί, όσο δηλαδή και η σειρά. 

υγ: Την είδαμε και για τις τοποθεσίες στο Λονδίνο και τις επαύλεις που θυμίζουν παλάτια.