Μια φωτογραφική έκθεση της Sarah M. Lee, της γνωστής φωτογράφου του Guardian και του Observer, είναι η απόδειξη ότι στα νυχτερινά λεωφορεία θα συναντήσεις τις πιο απλές και -γι’ αυτό- τις πιο ανθρώπινες ιστορίες. 

Όλες αυτές οι εικόνες επικεντρώνονται στο τελευταίο ταξίδι της ημέρας.Τα πορτρέτα της αποτυπώνουν το κουρασμένο, σχεδόν μελαγχολικό συναίσθημα, που ενώνει όλους εκείνους που πηγαίνουν για το σπίτι με το λεωφορείο με τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια. 

Η Aperture Gallery παρουσιάζε το «Tender are the Nighthawks» ως τις 10 Ιουνίου.  Ακολουθώντας την παράδοση φωτογράφων όπως ο Nick Turpin και ο Tom Woods, αυτή η σειρά απαθανατίζει αυθεντικές στιγμές στα νυχτερινά λεωφορεία του Λονδίνου.

Η δουλειά της Sarah έχει εμφανιστεί σε πολλά έντυπα, συμπεριλαμβανομένων των εξωφύλλων των περιοδικών AnOther, Billboard, Intelligent Life, Prospect Magazine, Rolling Stone, The Sunday Times, περιοδικού TIME και Vanity Fair. Οι εμπορικοί πελάτες της περιλαμβάνουν τις εταιρίες Apple, Leica, Transport for London και Visa.

Το “Tender are the Nighthawks” είναι ένα προσωπικό της poject που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη εστιάζει σε αυτόν τον παράξενο οριακό χρόνο όπου η πόλη περιστρέφεται στο μεταίχμιο της μέρας που έχει περάσει και αυτής που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Οι άνθρωποι φωτογραφίζονται κυρίως σε στάσεις, αλλά και στα εσωτερικά λεωοφρείων χωρίς να ποζάρουν.

Όλες αυτές οι εικόνες τραβήχτηκαν στο Λονδίνο μεταξύ 2 π.μ. και 4 π.μ., κυρίως μέσα και γύρω από το Κάμντεν, όπου ζει η φωτογράφος.Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί σε φωτογραφική μηχανή Leica Rangefinder με φακό 50mm 1,4.

Για την έκθεσή της λέει ότι «ως φωτογράφος πάντα με ελκύουν τα πράγματα που μας συνδέουν και μας θυμίζουν την κοινή μας ανθρωπιά, παρά αυτά που μας χωρίζουν. Από φωτογραφική και οπτική άποψη, με γοητεύει ατελείωτα η δραματική ποιότητα των φωτισμένων παραθύρων λεωφορείων και των φωτιζόμενων στάσεων λεωφορείων σε σκοτεινούς δρόμους».