Θα έχετε ήδη διαβάσει διάφορα περί «διάλυσης της Βουλής» αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν ήρθαν οι αναρχικοί, αυτό προβλέπεται όταν η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Εκτός και αν πιστεύετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναρχικός, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Τέλος πάντων, είναι επίσημο. Ο πρωθυπουργός προχώρησε πριν από λίγο στην επίσημη προκήρυξη των εκλογών ξεκινώντας με το αγαπημένο μας «συμπολίτες μου» πριν περάσει στο «Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου». 

Κάπου στην Εύβοια, όμως, λίγη ώρα πριν βγει στον «αέρα» το διάγγελμα, είχαμε σεισμούλη και αν εσείς το θεωρείται τυχαίο… Ας σταματήσουμε εδώ. Η σεισμική δόνηση στην Εύβοια σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, ενώ έγινε αισθητή και στην Αττική. Τον σεισμό, μάλιστα, αντιλήφθηκε η παρουσιάστρια της εκπομπής «Newsroom« στην ΕΡΤ, Βούλα Μαλλά που, εντελώς ψύχραιμη, έκανε μια αναφορά γιατί, σκεφτείτε τώρα να έτρεχε μέσα στο στούντιο, παρακολουθούν και ηλικιωμένοι.

«Δεν θέλω να σας τρομάξω, αυτή την αίσθηση έχουμε όλοι, είχαμε έναν μικρό σεισμό. Έγινε αισθητός στο στούντιο της ΕΡΤ, θα έχουμε ενημέρωση».  «Είχαμε έναν σεισμό, αλλά τον ξεπερνάμε» ήταν η αντίδραση του συνταγματολόγου, Κώστα Μποτόπουλου, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είναι 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χλμ από τους Ζάρακες Ευβοίας. Σημειώνεται, ότι λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε και ένας μετασεισμός 2,7 Ρίχτερ.