H νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης στον Καναδά το 2018 και σε άλλες 11 πολιτείες των ΗΠΑ για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς δημιούργησε μια τεράστια ευκαιρία για την αγορά κάνναβης στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.  H ιατρική κάνναβη  χρησιμοποιείται επίσης για διάφορες καταστάσεις υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση του πόνου, τη διαχείριση της νευρολογικής υγείας και τη διαχείριση της ψυχικής υγείας.Οι λιανικές πωλήσεις κάνναβης θα ξεπεράσουν τα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ξεπερνώντας τη σοκολάτα και την μπύρα. Το MJBiz (μέσο επιχειρηματικών ειδήσεων για επαγγελματίες στον κλάδο της ψυχαγωγικής και ιατρικής κάνναβης) αναφέρει ότι ο αριθμός των αδειοδοτημένων επιχειρήσεων μαριχουάνας στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τις 165.000 φέτος.

https://t.co/T4XLJoJ3vP

Εκτιμάται ότι η βιομηχανία μαριχουάνας διοχέτευσε 90 δισεκατομμύρια δολάρια στη συνολική οικονομία πέρυσι. Φέτος, αυτό θα εκτιναχθεί στα 100,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μέχρι το 2028, αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 170,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Για το 2023, το MJBiz Daily προβλέπει ότι οι πωλήσεις κάνναβης θα ξεπεράσουν το ποσό των χρημάτων που θα δαπανηθεί στις ΗΠΑ για μπύρα craft, σοκολάτες κι αυγά συνολικά. Η ίδια έκθεση προβλέπει ότι οι πωλήσεις μαριχουάνας θα ξεπεράσουν τα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σημειώνοντας αύξηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2022. Και μέχρι το 2028, θα έχει ξεπεράσει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αγορές μαριχουάνας στην Αλάσκα, το Κολοράντο και το Όρεγκον θα αντλήσουν επίσης σχεδόν 1.500 δολάρια ανά άτομο στις αντίστοιχες πολιτείες τους.

Η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες αύξησε κατά 10% τους θανάτους από τροχαία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ιλινόις του Σικάγο (UIC).