Τσάκωσαν Μέγα Αρχιμανδρίτη να σουφρώνει ρολόι με τη βοήθεια του Θεού

Με βίντεο την στιγμή της κλοπής απάντησε η τεχνολογία.

Τσάκωσαν Μέγα Αρχιμανδρίτη να σουφρώνει ρολόι με τη βοήθεια του Θεού

Με βίντεο την στιγμή της κλοπής απάντησε η τεχνολογία.


Στη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελου Σίσκου, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας την Δευτέρα και είναι πολύ κρίμα γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι του Θεού μπορούν να φτάσουν σε τέτοια σκοτεινά μονοπάτια.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Κατά την ίδια πηγή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον, ενώ εμφανίζεται φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος (ναι, λυπημένος) για το συμβάν κι αυτό γιατί διασύρεται το Πατριαρχείο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός». Άκου εκεί, να είσαι της εκκλησίας και να κλέβεις…

Σημειώνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, ο οποίος κατάγεται από την Καστοριά, πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και κλεφτρόνι σύμφωνα με το βίντεο. Εμείς κρατάμε αποστάσεις από αυτό τον χαρακτηρισμό.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα