Γενικώς, το Netflix δεν δίνει και πολλά στοιχεία για την επιτυχία των σειρών του. Ναι, για αριθμούς μιλάμε. Βέβαια, στο πλαίσιο των πρόσφατων οικονομικών του «σκορ», ανακοίνωσε τις δέκα πιο επιτυχημένες σειρές του από την έναρξη της λειτουργίας του ως σήμερα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για τις δέκα πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix έβερ. ΕΒΕΡ.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η μέτρηση και κατάταξη αυτού του top 10 βασίστηκε στις ώρες θέασης που συγκέντρωσαν στις πρώτες 28 μέρες διάθεσής του στο Netflix. 

Μην τα πολυλογούμε, οι σειρές που θα δεις στις 10 θέσεις είναι αυτές ακριβώς που φαντάζεσαι, αλλά και κάποιες που σνομπάρεις επειδή τις βρίσκεις κάπως «φθηνές», αλλά ίσως έχεις παρακολουθήσει κανονικότατα, στα κρυφά. 

Παρακάτω θα δεις την πιο επιτυχημένη δεκάδα σειρών του Netflix από την πρώτη μέρα δημιουργίας της πλατφόρμας. Όχι, το House of Cards δεν είναι ανάμεσά τους. 

1. Stranger Things

Σεζόν 4  | 1,35 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Το Stranger Thimgs είναι ίσως η σειρά που πίκαρε τη νοσταλγία μας για “εποχές ανύπαρκες”. Στο μεταξύ, αν το απόλαυσες τόσο πολύ μπορείς να δεις και αυτές τις σειρές που σε γυρνάνε σε “πιο απλά χρόνια”. Ναι, προφανώς το Stranger Things είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι η τέταρτη σεζόν του έσκισε. 

2. Wednesday

Σεζόν 1 | 1,23 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Ο Τιμ Μπάρτον που ξέρουμε κι αγαπάμε πήρε την κόρη της οικογένειας Άνταμς και την έκανε σειράρα γεμάτη τέλειες ατάκες που λειτουργεί ως δράμα οικοτροφείου, σειρά ενηλικίωσης και σειρά μυστηρίου. Βασικά, είναι μια απίστευτα διασκεδαστική σειρά μυστηρίου για εφήβους στο Netflix. H αμετάβλητη έκφραση της Τζένα Ορτέγκα είναι επική. Είναι μια καταπληκτική προσθήκη στο franchise της Οικογένειας Άνταμς. Όπως κατάλαβες, λατρέψαμε και εμείς τη Wednesday. 

3. DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Σεζόν 1 | 856,2 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Η ζωή και η δράση ενός από τους πιο επικίνδυνους serials killers στις ΗΠΑ έγινε η σειρά που ανέδειξε το ταλέντο του Έβαν Πίτερς αλλά και η αφορμή να συνειδητοποιήσουμε πως η υβριστοφιλία ζει και βασιλεύει. 

4. Bridgerton

Σεζόν 2 | 656,2 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Το Bridgerton από μια “απλή” σειρά για να περάσεις την ώρα σου έγινε τροφή για ρομαντισμό και κάτι σαν ωδή στη γυναικεία απόλαυση και λίγες παραπάνω σκηνές σεξ. Βέβαια, στη δεύτερη σεζόν οι σκηνές σεξ μειώθηκαν αρκετά, αλλά ΟΚ, αυξήθηκε το ρομάντσο. Παρόλα αυτά, η δεύτερη είναι και η πιο επιτυχημένη. 

5. Bridgerton

Σεζόν 1 | 625,5 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

6. The Night Agent

Σεζόν 1 | 605 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Στον Λευκό Οίκο υπάρχει ένα τηλέφωνο που δεν χτυπάει ποτέ. Και κάποια στιγμή χτύπησε. Και αυτό δεν είναι απλό. Έγινε ολόκληρη σειρά. Και μπήκε στις πιο επιτυχημένες του Netflix. 

7. Stranger Things

Σεζόν 3 | 582,1 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Ναι, υπάρχει λόγος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το μπιντζάρισμα της πρώτης σεζόν. 

8. Lucifer 

Σεζόν 5 | 569,4 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Μήπως ο Lucifer είναι ο πιο γαμάτος τύπος στην ιστορία των γαμάτων τύπων; Ίσως. Και μάλλον στην πέμπτη σεζόν ξεπέρασε κάθε ρεκόρ γαματοσύνης του. 

9. The Witcher

Σεζόν 1 | 541 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Δεν λυσσάς μόνο εσύ. ΟΚ, και για τον Καβίλ, αλλά και για τη σειρά γενικώς. Βρίσκεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων σειρών του Netflix. Όχι τυχαία. 

10. Inventing Anna

Σεζόν 1 | 511,9 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Η ιστορία της Άνα Σορόκιν, που κορόιδεψε τους πάντες μαεστρία, έγινε σειρά στο Netflix και έκανε χαμό. Τη βρήκαμε μέτρια, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.