Πώς ξέρετε με 100% βεβαιότητα ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να χωρίσετε οριστικά; Ποιο είναι το κρίσιμο σημείο, η τελευταία σταγόνα, για τις σχέσεις; Εάν αμφισβητείτε τη σχέση σας, σκέφτεστε να χωρίσετε ή αν δεν είστε σίγουροι αν είναι ώρα να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου, διαβάστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι. Ας είμαστε ειλικρινείς: τις περισσότερες φορές χωρίζουμε γιατί έχουν μαζευτεί πολλά. Η συνηθέστερη αιτία είναι η σταδιακή συσσώρευση προβλημάτων με την πάροδο του χρόνου. Και κάποια στιγμή  συμβαίνει το μπαμ, ένα σημαντικό περιστατικό που ξαφνικά κλονίζει μια δυσλειτουργική σχέση που δεν επισκευάζεται.

Μια μελέτη από ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ντένβερ διαπίστωσε ότι οι παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έδωσαν τα ζευγάρια για τα διαζύγια τους. 

1. Εάν θέλετε παιδιά και δεν το θέλει:  Πρέπει να λάβετε υπόψη τις μεγαλύτερες ανάγκες και επιθυμίες σας και πραγματικά να σκεφτείτε αν αυτό το άτομο μπορεί να το εκπληρώσει αυτό για εσάς. Εάν ο σύντροφός σας αρνηθεί να συμβιβαστεί ή ακόμα και να προσπαθήσει να καταλάβει την άποψή σας, τότε τα πράγματα δεν λειτουργούν – και πιθανότατα δεν θα λειτουργήσουν ποτέ.

2. Απιστία ή εξωσυζυγικές σχέσεις: Πιθανότατα το έχετε ξανακούσει αυτό, αλλά η εμπιστοσύνη είναι πραγματικά απαραίτητη όταν πρόκειται για μια σχέση. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας ή εκείνοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν, τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε ποτέ καλά.  Αν αναρωτιέστε συνεχώς τι κάνουν όταν δεν είστε κοντά ή σας ρωτούν συνεχώς για πράγματα, τότε πρέπει να αναρωτιέστε τι κάνετε μαζί.

3. Καυγάδες: Προσπαθείς να μην μισείς τα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου, αλλά ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα που κάνει σε εξοργίζουν χωρίς τέλος. Η σύνδεση, η επικύρωση, η εκτίμηση, η αγάπη, το σεξ, η στοργή. Όταν αυτές οι ανάγκες κοροϊδεύονται ή αγνοούνται, το κενό αυτής της ανικανοποίητης ανάγκης θα σας πνίξει. 

4. Το να παντρευτείς πολύ νέος: Συνειδητοποίησαν ότι ο σύντροφός τους δεν θα μεγάλωνε ποτέ.  Συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν άλλοι, πιο ωραίοι άνθρωποι εκεί έξω.

     

5. Οικονομικά προβλήματα : Αρχίζετε να νιώθετε ότι είστε στη σχέση μόνο επειδή δεν θέλετε να είστε μόνοι ή επειδή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες ενός χωρισμού.Ίσως οι δυο σας να ζείτε μαζί και να μην χωρίζετε με τον σύντροφό σας επειδή δεν θέλετε να είστε αντιμέτωποι με όλους τους λογαριασμούς μόνοι σας.   

6. Κατάχρηση ουσιών: Οι άνθρωποι συχνά μένουν δυστυχισμένοι σε πολύ επιζήμιες σχέσεις που είναι σωματικά, ψυχικά, ακόμη και οικονομικά καταχρηστικές για πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε.         

7. Ενδοοικογενειακή βία:Σωματική ή λεκτική κακοποίηση.

8. Έλλειψη επιθυμίας: Πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι καλός άνθρωπος, αλλά βαθιά μέσα σας, δεν τον θαυμάζετε ή πιστεύετε ότι δεν αξίζει τον χρόνο σας. Αδιαφορείτε για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του συντρόφου σας. Μπορεί να προσποιείστε ότι νοιάζεστε για τον σύντροφό σας, αλλά βαθιά μέσα σας, ξέρετε ότι δεν δίνετε δεκάρα για το τι νιώθει ο σύντροφός σας ή για το τι κάνει. Δυστυχώς, έρχεται μια στιγμή σε πολλές σχέσεις που συνειδητοποιείς ότι η σύνδεση που είχες απλώς δεν υπάρχει πια.

9. Προβλήματα Υγείας

10.  Δεν είσαι πια ερωτευμένος: