Δεν ξέρουμε καν γιατί το είδαμε. Βασικά, απλά έπαιζε ενώ κάναμε scroll στο κινητό μας. Δεν φαινόταν τόσο κακό όταν διαβάσαμε την υπόθεση και είδαμε το καστ. Έχουμε κολλήσει και ένσημα βλέποντας και την Αναστασία. Ο Ρίτσαρντ Άρμιταζ και η Τσάρλι Μέρφι είναι θεωρητικά καλοί ηθοποιοί. Η σειρά βασίζεται και σε μυθιστόρημα, το Damage. Αυτός παίζει έναν αξιοσέβαστο παντρεμένο χειρουργό Λονδρέζο κι αυτή την κοπέλα του γιου του, εκείνος ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά τη νέα κοπέλα του εικοσάχρονο γιου του, Άννα. Και τα φτιάχνουν χωρίς να έχει προηγηθεί καν σοβαρό πέσιμο.  Η περιγραφή του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή θα ήταν απλά: “Επιτυχημένος χειρουργός. Μου αρέσουν οι ελιές και το  BDSM για αρχάριους”. 

https://twitter.com/hashtag/ObsessionNetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Φαινομενικά κάτι πάει να γίνει. Ερωτικό θρίλερ βγαλμένο από το χρονοντούλαπο των 90s (όντως το best seller μυθιστόρημα γράφτηκε το 1991). Αλλά, όσο κυλάει η ιστορία τους τόσο καταλαβαίνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ότι αυτοί οι δυο καταστρέφονται με τόση εμμονή. Δεν μας εξηγούν ποτέ πώς δημιουργήθηκε αυτή η ανίκητη έλξη. δεν έχουμε ιδέα τι έλκει τον Γουίλιαμ στην Άννα τόσο γρήγορα, εννοούμε ότι δεν γνωρίζουμε για αυτόν πολλά στα πρώτα πέντε περίπου λεπτά της σειράς που ξεκινά η φασούλα τους. Το ζευγάρι μπλέκεται σε μια έντονη σχέση, συναντιούνται σε ένα ακριβό διαμέρισμα χωρίς έπιπλα για να κάνουν kinky σεξ. Δηλαδή να την δένει με μεταξωτές κορδέλες. Vanilla BDSM. 

Το Rotten Tomatoes έχει συγκεντρώσει όλες τις κριτικές της σειράς και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ζοφερά. Συγκεντρώνει ένα θλιβερό 40 τοις εκατό συνολικά και μόλις 21 τοις εκατό από τις κριτικές του κοινού. Αυτό δεν είναι απλώς κακό, είναι καταστροφή. Οι διάλογοι (και τα βογκητά) θα ήταν σαφέστατα καλύτεροι αν τους είχε γράψει κάποιος στο ChatGPT.

https://t.co/Ui5oLyf1eu

Βασικά είναι μια σειρά που δυο ηθοποιοί κάνουν απαγορευμένο σεξ. Ναι, κλισέ αλλά αυτό θέλει το κοινό του Netflix για να περάσει το βράδυ του. Soft core για να κοιμηθείς χωρίς άγχος. Θα ήθελε να είναι το Fifty Shades of Grey. Δεν τα κατάφερε. Δείτε το για να γελάσετε, αν ξεπεράσετε το πόσο κακό είναι. Η σκηνή με το σεξ με το μαξιλάρι είναι κωμικός θησαυρός. Όταν, δηλαδή, εντοπίζει κάποιο υπόλειμμα της μυρωδιάς της σε ένα μαξιλάρι και αυτό τον οδηγεί σε μια φρενίτιδα αυνανισμού.Αν θέλετε απαντήσεις για την ηθική πολυπλοκότητα της απιστίας, ψάξτε τες αλλού.