Μιλάμε για τη σειρά που μέχρι και το πένθος είναι πίστα ανταγωνισμού και υπάρχει ο καλύτερος “Grief Guy” κάπου στη Νέα Υόρκη. Τα αδέρφια Ρόι αγαπιούνται αλλά με ένα προβληματικό τρόπο. Πρέπει να βρουν ποιος είναι ο πιο Λόγκαν, ο πιο κίλερ και νικητής στην αρένα της διαδοχής. 

https://twitter.com/hashtag/Succession?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η δυσλειτουργική οικογένεια Ρόι μετά από τέσσερις σεζόν είναι και η δική μας, απλά δεν είμαστε τόσο καλοί στις ατάκες ταπείνωσης. Κρίμα που τελειώνει η σειρά και θα πρέπει να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας χωρίς κανέναν από τους Ρόι στο σαλόνι μας και τα απίστευτα one-liners τους. 

https://t.co/oxSkUeBdrw

Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα σεναριογράφων. Έχουν γράψει τόσα επεισόδια για συμφωνίες, για τα deals δισεκατομμυρίων και ποτέ καμία συμφωνία δεν έκλεισε. Δεν έχει ολοκληρωθεί καμία μεταβίβαση. Ποτέ. Κι αυτό είναι το ευφυές. Το πισωγύρισμα γίνεται επειδή τα παιδιά καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Γιατί δεν μεγάλωσαν ποτέ. Η Σιβ δεν ήταν έτοιμη ποτέ να γίνει σύζυγος κάποιου. Στην τέταρτη σεζόν το αντιλαμβάνεται. Κάπως ειρωνικά ανακαλύπτει και κάτι άλλο βέβαια. Ο Τομ, ο πρώην σύζυγος, συνεχίζει να είναι μια φιγούρα που υπάρχει για να κακοποιείται από τον πεθερό και τα αδέλφια της Σιβ. Και ο μοναδικός του φίλος είναι ο ξάδερφος Γκρεγκ. 

Ο Λόγκαν είναι πάντα ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένας από τους σπουδαιότερους τηλεοπτικούς ρόλους στην ιστορία του HBO. Είτε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις για τα γενέθλια του ή σε αυτές για κάτι άλλο, λιγότερο διασκεδαστικό (αν και οι ατάκες στη λιγότερη διασκεδαστική μάζωξη είναι ΕΠΙΚΕΣ). Ο πατέρας τους βαριέται τους πάντες, εκτός από τα παιδιά του. Γιατί είναι οι συνεχιστές του. Η διαδοχή έχει να κάνει με την εξουσία — ποιος έχει τα περισσότερα, ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τη δύναμη και ποιος τυφλώνεται καταστροφικά από αυτήν.  Ξέρει ότι όλοι γύρω του είναι οικονομικές μονάδες. Σιβ, Κένταλ και Ρόμαν συμμαχούν (προσπαθούν) τουλάχιστον για να νικήσουν τον πατέρα τους. Πεθαίνει αυτό το σχέδιο τους. Το The Hundred πάντως σίγουρα θα το δούμε ως site σε μερικά χρόνια, με άλλο όνομα. Στο τρίτο επεισόδιο καταλάβαμε ότι βλέπουμε μάλλον την τελευταία σεζόν της καλύτερης σειράς του HBO. Οι μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως και οι σπουδαίοι αθλητές πρέπει να μπορούν να αποχωρούν με τους δικούς τους όρους. Πάνω στη δόξα τους. Δεν θα βρείτε πουθενά καλύτερη σειρά  με τέτοιο καστ ηθοποιών, με τόσο συγκλονιστικό σενάριο και σκηνοθεσία για μια δυσλειτουργική αμερικανική οικογένεια που ελέγχει τα μίντια. Οι Σάρα Σνουκ, Κίραν Κάλκιν, Τζέρεμι Στρονγκ δημιούργησαν ένα αμίμητο zeitgeist. Ανυπέρβλητο.

https://twitter.com/hashtag/succession?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Σιβ θέλει να γίνει Λόγκαν. Ο Κένταλ θέλει να τον παραδεχτεί ως ίσο του ο Λόγκαν. Ο Ρόμαν θέλει απλά να είναι καλός γιος του Λόγκαν. Είναι ψυχολογικά ράκη. Ο Κόνορ έχει αποδεχτεί ότι δεν τον αγαπά ο Λόγκαν. Ο Λόγκαν συνεχίζει να απεικονίζει τη δυστυχία του να είσαι αποκρουστικά πλούσιος.  Ο Λόγκαν μπορεί να λείπει (και η  σαιξπηρική μεγαλοπρέπεια του που αξίζει ένα Emmy και θα το πάρει), αλλά η δυσλειτουργία που δημιούργησε δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Αυτό που συνέβη στο τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν της σειράς του HBO θα αλλάξει τα πάντα και θα αφήσει τους θεατές τραυματισμένους ψυχικά. 

https://twitter.com/hashtag/Succession?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Που το ξέρουμε αυτό; Βλέποντας το όνομά του σε ΑΥΤΟ το χαρτί στο τέταρτο επεισόδιο, ίσως υπογραμμισμένο, ο Κένταλ σχεδόν αμέσως επιστρέφει στον εαυτό του στην 1η σεζόν. Και γιατί είμαστε σίγουροι ότι η δυσλειτουργία θα παραμείνει; Το μοιραίο ελάττωμά του Ρόμαν είναι η αφοσίωσή του στην οικογένειά του, είναι πάντα ο πιο στοργικός και επιεικής, έτσι δεν βλέπει την αχαλίνωτη εγωμανία του μεγάλου του αδερφού που νιώθει απέχθεια για όλους (γνήσιος γιος του πατέρα του). Η Σιβ όμως ξέρει. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα έρχονται στα nepo babies των μίντια. Ο Λόγκαν θα κερδίζει πάντα

https://t.co/pFcdxMNr0q

Η τέταρτη σεζόν είναι η καλύτερη γιατί επιστρέφει εκεί που όλα ξεκίνησαν. Ακριβώς εκεί.  Στην πρεμιέρα της σειράς Succession, ο βασιλιάς της πυραμίδας παθαίνει εγκεφαλικό σε ένα ελικόπτερο της εταιρείας. Ο Κένταλ και οι άλλοι υποθέτουν ότι είτε επιζήσει είτε όχι από το περιστατικό, δεν θα επιστρέψει στο τιμόνι της Waystar Royco. Με την απουσία του αρχίζουν τα παιχνίδια εξουσίας. Κι όμως ο Λόγκαν τους συντρίβει. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να συνωμοτούν. Είναι τόσο αυτοκαταστροφικοί. Εξαιτίας της συναισθηματικής κακοποίησης και χειραγώγησης που έχουν υποστεί από τον Λόγκαν, τα αδέρφια συχνά δεν ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι. Δεν ξέρουν πώς να δείχνουν την αγάπη τους. 

https://twitter.com/hashtag/succession?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τζέσι Άρμστρονγκ σε ευχαριστούμε για όλα. Και για το γεγονός ότι ακούγοντας το επίσημο podcast της σειράς μάθαμε ότι θα μας δώσεις ένα ευτυχισμένο τέλος για όλους. Τζέρεμι Στρονγκ, Σάρα Σνουκ, Κίραν Κάλκιν, Νίκολας Μπράουν και Μπράιαν Κοξ δεν ήσασταν ποτέ ένα τηλεοπτικό κλισέ. Κι αυτό αξίζει συγχαρητήρια. 

Στην Ελλάδα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Succession» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 7/4, στις 22:00, στη NOVA (Novacinema4).