Φλεξάρισμα καλύτερο από Πάσχα στην Πάρο: Δείπνο στη στρατόσφαιρα με 120.000€

Τουρισμός στο Διάστημα, τσεκ.

Φλεξάρισμα καλύτερο από Πάσχα στην Πάρο: Δείπνο στη στρατόσφαιρα με 120.000€

Τουρισμός στο Διάστημα, τσεκ.


H Zephalto σχεδιάζει να αναπτύξει τον διαστημικό τουρισμό με μπαλόνια που θα ταξιδέψουν 25 χιλιόμετρα μέσα στη στρατόσφαιρα. Η startup Zephalto με διαστημικά αερόστατα συνεργάστηκε με τη Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία για ταξίδια στη στρατόσφαιρα, το λες εμπειρία που θα κάνεις μια φορά στη ζωή.  Η γαλλική Zephalto  προσφέρει στους επιβάτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη στρατόσφαιρα με μπαλόνι, ξεκινώντας από 120.000 ευρώ (132.000 $) ανά άτομο το 2025. 

"Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί για την ιδέα του μπαλονιού", λέει ο ιδρυτής και αεροδιαστημικός μηχανικός της Zephalto, Vincent Farret d'Astiès στο Bloomberg.  Η εταιρεία έχει βάλει στόχο να πραγματοποιεί 60 πτήσεις τον χρόνο, με μόλις 6 επιβάτες ανά πτήση.O Ζοζέφ Ντιράντ, ο Γάλλος σχεδιαστής πίσω από τα μαγαζιά της Βalmain και της Givency στο Παρίσι, καθώς και πίσω από τα σικ εστιατόρια Loulou και Monsieur Bleu. Εννοείται ότι θα υπάρχει διαθέσιμο και WiFi για να μπορέσουν οι πελούσιοι να μοιραστούν την εμπειρία στα σόσιαλ (πρέπει να βρούμε νέα λέξη για το FOMO). Και ψυχολογική υποστήριξη θα υπάρχει μετά το τέλος της γαστρονομικής διαστημικής εμπειρίας. Οταν ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές, το διαστημικό μπαλόνι της Zephalto θα λάβει πιστοποίηση αεροπορικής εταιρείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας.Το ταξίδι στη στρατόσφαιρα θα διαρκεί 1,5 ώρα.Η συνολική διάρκεια της όλης εμπειρίας θα είναι 6 ώρες.

Σε τέτοιο υψόμετρο, φαίνεται η καμπυλότητα της γης, ο ουρανός είναι σκοτεινός και είναι δυνατό να δούμε το διάστημα. Οι εμπορικές δραστηριότητες που ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας συνήθως απαιτούν αδειοδότηση και επιβεβλημένη τήρηση των κανονισμών που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πιθανότατα θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου σε ένα υβριδικό κυβερνητικό/ιδιωτικό σύστημα.

Εμπορικές εταιρείες διαστημικών πτήσεων όπως η SpaceX και η Orbital εκτοξεύουν ήδη πυραύλους μεταφέροντας προμήθειες και ερευνητικό εξοπλισμό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η SpaceX αναπτύσσει την κατοικήσιμη κάψουλα Dragon για να μεταφέρει διαστημικούς τουρίστες γύρω από το φεγγάρι , με φιλοδοξίες να χρησιμοποιήσει τον αδελφό της, Red Dragon, για να προσγειώσει αστροναύτες στον Άρη .Άλλοι αναπτύσσουν υποτροχιακά διαστημικά αεροπλάνα, όπως το SpaceShipTwo της Virgin Galactic , το οποίο θα επιτρέπει στους επιβάτες να βιώνουν τη μικροβαρύτητα για μερικά λεπτά ή να ταξιδεύουν 30 φορές πιο γρήγορα μεταξύ πόλεων από τις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες. 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα